Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Xavier Naidoo tävlar för Tyskland i Stockholm!

Det tyska tvbolaget NDR avslöjade idag att man internt utsett Xavier Naidoo till sin representant i Eurovision Song Contest 2016!

Debaclet med vinnaren som inte ville vinna i den förra nationella finalen följt av Ann Sophies jumboplats helt utan poäng i Wien blev tydligen droppen för tyskarna. Den här gången säkerställer man att man skickar en etablerad artist samtidigt som man fortsätter låta tvtittarna fortsätta vara med på ett hörn - det är nämligen de som väljer låt åt Xavier i en direktsänd final den 18 februari.

Ett antal välmeriterade låtskrivare har anlitats för att ta fram ett lämpligt bidrag åt Xavier, varav sex kommer att vara med och tävla i den där finalen som kommer att gå under namnet Unser Song Für Xavier. Dessa utses av Xavier själv tillsammans med expertjury den 15 december. I finalen kommer bidragen att bedömas av Lena Meyer-Landrut, eurovisionvinnaren från 2011, samt ytterligare två personer från musikvärlden, men beslutet om vilken låt Xavier tar med sig till Stockholm ligger helt i händerna på tittarna.

Den 44-årige soul- och R'n'B-artisten Xavier Naidoo räknas till de riktigt stora hemma i Tyskland efter tolv album under de två senaste decennierna, varav åtta nått albumlistans förstaplats och alla nått guld- eller platinastatus. Då han mestadels sjungit på det egna språket har framgångarna begränsats till hemlandet och grannländerna Schweiz och Österrike. För närvarande turnerar han med sitt band Söhne Mannheims (som tävlade och blev trea bakom Cascada i den tyska eurovisionuttagningen 2013 med One Love).

Rent musikaliskt tycker jag Xavier är ett riktigt bra val - hans musik och röst ligger fint i min påse och en låt på tyska med det musikaliska tilltalet vore inte alls fel i tävlingen. Valet är dock inte helt okontroversiellt; Xavier är visst duktig på att vädra åsikter och bland dem ska det ha hörts både antisemitism, homofobi, kristen fundamentalism och nationalsocialistiska sympatier.

Har du lust att lyssna in dig på hur hur Xavier låter hittar du ett medley på ett gäng av hans hits här nedan, och allra längst ned finns en hälsning till eurovisionpubliken som han släppte i samband med dagens avslöjande:
Xavier Naidoo tävlar för Tyskland i Stockholm! Reviewed by Pierre on 20:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.