Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Xavier Naidoo tävlar INTE för Tyskland!

Häromdagen släppte det tyska tvbolaget NDR nyheten att man internt utsett den 44-årige soul- och R'n'B-artisten Xavier Naidoo till sin artist för Eurovision Song Contest i Stockholm nästa år, något jag bland annat kommenterade som varande ett kontroversiellt valt på grund av hans kontroversiella åsikter om t.ex. judar och homosexualitet. Nu har tyskarna fått kalla fötter - och drar tillbaka sitt val!

Thomas Schreiber, koordinator för de tyska tvbolagen säger: Xavier Naidoo är en briljant artist som, enligt min egen åsikt, varken är rasist eller homofob. Det var uppenbart att valet av honom skulle komma att mätas med vitt skilda åsikter, men vi överraskades av den negativa responsen. Eurovision Song Contest är ett roligt event i vilket fokus på musik och förståelse mellan Europas folk ska stå i centrum. Detta måste till varje pris upprätthållas. Den pågående diskussionen om Naidoos deltagande skulle kunna skada den bilden av tävlingen. Därför kommer han inte att representera Tyskland. Vi kommer nu att diskutera en annan lösning för hur det tyska bidraget ska väljas.

Jag kan tycka att det var en smula naivt av tyskarna att inte förutse responsen man fick. Naidoo var för mig obekant innan valet gjordes, men det krävdes bara en snabb googling för att hitta just hans kontroversiella uttalanden - sanna eller inte. Tyskarna verkar härmed ofrivilligt profilera sig som landet som utser en representant som sedan inte åker - förra årets vinnare av den nationella finalen avsade sig ju segern och gav bort den till Ann Sophie, tvåa i finalen. Återstår att se vem vi faktiskt får se som tysk representant i Stockholm!
Xavier Naidoo tävlar INTE för Tyskland! Reviewed by Pierre on 16:12:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.