Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De sex tävlande i Spanien har presenterats!

Efter ett internval inför Wien i år kommer Spanien åter igen välja sitt bidrag i en nationell uttagning den här säsongen! Sex unga artister kommer att göra upp i en final någon gång i början av nästa år - och idag presenterade det arrangerande tvbolaget TVE de sex tävlande!

Riktigt kul att spanjorerna ställer till med en riktig uttagning igen! Det är inte utan att jag besviket suckar varenda gång ett land bestämmer sig för att välja sitt bidrag internt - som när spanjorerna valde Edurne på det sättet inför tävlandet i Wien...

De sex tävlande artisterna har jag dock ingen större koll på, så jag bestämde mig för att bryta mellandagsdegandet med lite research! I kortform är María Isabel en tidigare Junior Eurovision Song Contest-vinnare, Xuso Jones tävlar med ett svenskt bidrag och The Voice-finalisten Maverick omtalas som en tidig vinnarfavorit med en låt av en hitmakare - medan jag själv tycker Electric Nana låter mest spännande. I en rätt mycket mer utförlig form möter du de sex kandidaterna här nedan:

De tävlande i Spaniens uttagning till Eurovision Song Contest 2016

1. Xuso Jones I passet står det Jesús Segovia, men han är mer känd under sitt artistnamn Xuso Jones. 26-åringen är självlärd pianist och gitarrist, instrument som han lärde sig hantera via internet. Internet som också var helt avgörande för hans genombrott.

För sex år sedan började han nämligen ladda upp både covers och egna låtar på YouTube och på bara ett par år hade han fått över två miljoner spelningar av dem. Allra mest uppmärksammad blev han när han lade upp ett klipp där han sjöng sin beställning på en snabbmatsrestaurang (se här) - vilket ledde till att restaurangkedjan anlitade honom för en reklamkampanj.

Han fortsatte rida på vågen och åkte till Los Angeles där han producerade tre singlar, varav Buy the DJ a Round blev en hit i Spanien, och debutalbumet Part I som släpptes 2013. Tidigare i år släppte han andra albumet Vuela där han skrivit alla låtar själv.

Hans tävlingsbidrag är svenskt, skrivet av Andreas Öhrn and Peter Boström. Som smakprov på Xuso kollar vi in singeln Megaphone:


2. Salvador Beltrán
23-årige Salvador Beltrán är låtskrivare och multiinstrumentalist som helst greppar gitarren eller sätter sig vid pianot.

Med hjälp av den stora spanska stjärnan Alejandro Sanz släppte han sitt debutalbum Change Of Plans 2012, vilket bland annat gav honom pris som bästa nykomling det året.

Det andra albumet Reflejos de mi camino med allt låtmaterial skrivet av honom själv släpptes tidigare i år och visar på hans signum och bredd; en melodisk fusion av rock, reggae, bossanova och funkig pop med internationellt tilltal samtidigt som de spanska rötterna är tydliga.

Hans tävlingsbidrag har han skriver själv tillsammans med Miguel Ángel Arenas 'Capi'. Här kollar vi in singeln No Intentes Amarrarme från senaste albumet:


3. Maverick 19-årige Maverick López slog igenom i somras när han slutade trea i finalen av La Voz, den spanska upplagan av The Voice, där han coachades av Laura Pausini.

Efter framgången där släpptes debutsingeln Princesa Descalza och ett album med både originallåtar, varav en skriven av Pausini, och hans bästa framträdanden från La Voz.

Maverick har sjungit och dansat sedan liten och tävlat i talangjakter tills han nyligen flyttade till Madrid efter avslutade studier för att satsa på musikkarriären.

Låten han kommer att tävla med beskrivs som ett latinopop anthem som kommer att få publiken att resa sig upp och dansa - den är skriven av den internationellt meriterade hitmakaren, producenten och DJn Juan Magan tillsammans med Luiggi Olivares och Darling A. Cuevas. Vi kollar in debutsingeln Princesa Descalza:


4. María Isabel 20-åriga María Isabel López Rodríguez slog igenom när hon som nioåring vann Junior Eurovision Song Contest 2004 med Antes Muerta Que Sencilla - den tävlingens yngsta vinnare någonsin.

Låten blev en hit och toppade listorna i flera latinamerikanska länder och fanns med på hennes storsäljande debutalbum som sedan snabbt ledde till ytterligare fyra och turnéer i bland annat USA och Japan. Sedan 2009 har det dock varit tyst på albumfronten tills hon gjorde comeback med Yo Decido, ett nytt album som släpptes nu i november.

Hennes tävlingsbidrag har skrivits av David Santisteban. Vi kollar in hennes senaste och alldeles färska singel La vida sólo es una:


5. Electric Nana Vi får även lite indie i årets spanska uttagning! 28-åriga Monica Vazquez som döljer sig bakom artistnamnet Electric Nana på scenen skriver, arrangerar och producerar all sin musik själv - stilmässigt brett, men med en originalitet som gör att det allltid sticker ut.  Hon har skrivit egen musik sedan tidiga tonåren och spelar själv både gitarr och piano.

Electric Nana har stått på scenen i det namnet sedan 2007 och fick sitt break 2011 när hon stod för sången på två listtoppande danssinglar med Carlos Jean, Lead The Way och Gimme the Base. Förutom den egna solokarriären har hon skrivit reklamjinglar, filmsoundtrack och låtar till andra artister som DJ Nano, Why Five, Check Baby Check och Carlos Jean.

Tidigare i år släppte hon debutalbumet To Life! med rakt igenom eget material producerat av henne själv och framfört på engelska. Därför är det väl ingen överraskning att hon även skrivit sitt tävlingsbidrag själv, med text på engelska. Som ytterligare smakprov på henne kollar vi singeln Won't Stop:


6. Barei 32-åriga Bárbara Reyzábal är okänd för en bredare publik, men har släppt två album, Billete para no volver and Throw The Dice och har hållit på med musik sedan hon var sexton.

Barei sjunger och skriver främst på engelska och har säger sig vara inspirerad av amerikansk pop, soul och svart musik. Hon har också skrivit åt andra artister som Malu och Edurne - som ju eurovisiontävlade för Spanien i Wien i våras.

Hennes tävlingsbidrag är skrivet av henne själv tillsammans med Rubén Villanueva - och anslaget är spännande; hon säger att låten har internationell appeal och att det har hämtat inspiration från tidigare eurovisionvinnare, inte minst den senaste! Vi kollar in Bareis senaste singel, den helt färska Throw the Dice:

De sex tävlande i Spanien har presenterats! Reviewed by Pierre on 15:36:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.