Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlande i Islands Söngvakeppnin 2016

Den här säsongen firar Island 30-årsjubileum i Eurovision Song Contest! 1986 debuterade man i tävlingen med bidraget Gleðibankinn framfört av gruppen ICY och har sedan dess deltagit alla år utom två, 1998 och 2002, då resultaten under de senaste åren inte kvalificerade dem dit. Jubileet har bland annat uppmärksammats genom utgivandet av en matig DVD-box och tvbolaget RÚV har även hintat om att det kommer att sätta spår i årets upplaga av den nationella uttagningen Söngvakeppnin - bland annat med bilden här intill, med flera av landets mest välkända eurovisionrepresentanter.

Årets upplaga av Söngvakeppnin kommer att avgöras via två semifinaler den 6 och 13 februari följda av en final den 20 februari. I varje semi tävlar sex bidrag och tre från vardera tar sig vidare till final, tillsammans med ett wildcard som utses av en jury bland bidragen som inte redan tagit sig dit. I finalen röstas först två bidrag fram till en superfinal med hjälp av hälften röster från en jury och hälften från tvtittarna. I superfinalen väljer sedan tittarna själva vilket av bidraget islänningarna skickar till Stockholm.

Igår kväll avslöjades de tolv semifinalisterna i tvshowen Vikan með Gísla Martini. I startfältet märks Pálmi Gunnarsson som visst tänker ha ett alldeles eget litet jubileum - han var ju en av medlemmarna i ICY, Islands allra första eurovisionrepresentanter. Vi känner också igen Greta Salome Stefánsdóttir som ju eurovisiontävlade för Island i Baku 2012 i duett med Jónsi i Never Forget. Den här gången tävlar hon som solist och ligger dessutom bakom ytterligare ett av bidragen som upphovsman. En annan tävlande som borde ligga bra till är Alda Dís Arnardóttir - den senaste vinnaren i isländska Talang.

Vi får även anledning att flagga lite blågult! Systrarna Ylva och Linda Persson är på hugget i år, förutom två bidrag i Maltas uttagning har de med ett på Island - Óstöðvandi som framförs av Karlotta Sigurðardóttir.

Jag håller tummarna för att islänningarna bjuder på en extra glammig jubileumsupplaga den här gången - och gärna med ett knippe av stjärnorna på bilden! Här är årets tävlande:

De tävlande i Söngvakeppnin 2016

Sigga Eyrún – Kreisí
(Karl Olgeirsson, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir)
Helgi Valur Ásgeirsson – Óvær
(Karl Olgeirsson)
Erna Mist & Magnús Thorlacius - Ótöluð orð
(Erna Mist, Magnús Thorlacius)
Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur Traustason - Hugur minn er
(Þórunn Erna Clausen)
Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson - Spring yfir heiminn
(Júlí Heiðar Halldórsson, Guðmundur Snorri Sigurðarson)
Alda Dís Arnardóttir – Augnablik
(Alma Guðmundsdóttir, James Wong, Alda Dís Arnardóttir)
Karlotta Sigurðardóttir – Óstöðvandi
(Kristinn Sigurpáll Sturluson, Alma Rut Kristjánsdóttir, Ylva Persson, Linda Persson)
Ingólfur Þórarinsson - Fátækur námsmaður
(Ingólfur Þórarinsson)
Elísabet Ormslev - Á ný
(Greta Salóme Stefánsdóttir)
Greta Salóme Stefánsdóttir – Raddirnar
(Greta Salóme Stefánsdóttir)
Sigríður Eir Zophoniasardóttir & Jóhanna Vala Höskuldsdóttir - Ég sé þig
(Sigríður Eir Zophoniasardóttir, Jóhanna Vala Höskuldsdóttir)
Pálmi Gunnarsson - Ég leiði þig heim
(Þórir Úlfarsson)
De tävlande i Islands Söngvakeppnin 2016 Reviewed by Pierre on 16:29:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag brukar gilla Island men några år i rad nu ( i synnerhet förra året) hade de supermånga bra låtar med- som alla åkte ut redan i semin, så jag är rädd att liknande lag fortsätter råda på Island....

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.