Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Måns Zelmerlöw och Petra Mede leder Eurovision Song Contest 2016!

Under en livesändning direkt från Globen avslöjade SVT idag att det blir Måns Zelmerlöw och Petra Mede som får uppdraget att tillsammans programleda Eurovision Song Contest i Stockholm nästa år!

Vi är otroligt stolta över att presentera ett värdpar som är superstjärnor i det här sammanhanget. Tv-tittarna i Europa känner igen Petra från hennes hyllade insats 2013 och Måns som tävlingens regerande mästare. Med deras skicklighet kan vi bygga på igenkänningen och leverera något oväntat som Europa inte sett förut, säger Eurovision Song Contests exekutive producent Martin Österdahl till SVT.

För min del är det här en drömduo! Petra var fantastisk när hon ledde tävlingen i Malmö - oerhört professionell i programledarrollen berörde och engagerade hon med perfekt tajming och glimt i ögat, med smörgåsbordsmellanakten som pricken över i. Att hon den här gången får sällskap av Måns känns närmast självklart - det blir ingen upprepning från senast Sverige stod för värdskapet, samtidigt som den regerande eurovisionvinnaren Måns får chansen att visa att han är bra mycket mer än tre minuter Heroes. Uppdraget att skriva manus och regissera programledarna går precis som i Malmö för två år sedan till Edward af Sillén tillsammans med Daniel Réhn. Vi har alla förutsättningar för ett programledarskap det slår gnistor om!

Mitt enda frågetecken är varför SVT har så förtvivlat svårt att hålla tätt! Valet av värdar var känt av alla redan förra veckan, liksom liknande hemligheter alltid nått offentlighetens ljus långt innan SVT bestämmer sig för att bekräfta vad alla redan vet.

Nåja, nu finns det i alla fall ännu större anledning att se fram emot Eurovision Song Contest i Stockholm nästa år - här nedan hälsar Måns och Petra er välkomna dit!

Tidigare programledare när Sverige varit värd för Eurovision Song Contest

1975 i Stockholm: Karin Falck
1985 i Göteborg: Lill Lindfors
1992 i Malmö: Lydia Capolicchio och Harald Treutiger
2000 i Stockholm: Anders Lundin och Kattis Ahlström
2013 i Malmö: Petra Mede

Foto: Janne Danielsson/SVT
Måns Zelmerlöw och Petra Mede leder Eurovision Song Contest 2016! Reviewed by Pierre on 12:55:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.