Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sergey Lazarev representerar Ryssland i Stockholm!

Ikväll avslöjades att Ryssland kommer att skicka en av sina allra största stjärnor till Eurovision Song Contest i Stockholm nästa år! I samband med att priset för årets artist delades ut till Sergey Lazarev under den stora Russian National Music Awards-galan meddelades nämligen också att han internt utsetts att representera landet i nästa upplaga av Eurovision Song Contest!

På sitt officiella Instagram-konto skriver han Dear friends! I am really happy and honored to represent my country at the Eurovision Song Contest 2016! I am looking forward to this exciting experience and I hope you will all love my song as much as I do. Wish me luck! Thank you.

32-årige Lazarev har en gedigen musikalisk bakgrund där han förutom att ha vunnit priser för sin sång sedan barnsben också är utbildad skådespelare med en parallell karriär på teaterscenen. Det stora genombrottet kom 2001 då han blev ena halvan av boybandduon Smash!! vars debutsingel Belle toppade de inhemska listorna i ett halvår och etablerade dem som ett av de riktigt stora namnen under kommande år. 2005 släppte han sitt första soloalbum och belönades genast med pris som årets nykomling, bland annat tack var singeln Daje Esli Ty Uydiosh som toppade listorna i flera veckor. Albumet följdes av ett första försök att erövra den internationella marknaden i form av en cover på Johnny Hates Jazz 80-talshit Shattered Dreams. 2008 gjorde han ett första försök att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest med slutade fyra bakom den segrande Dima Bilan med sin Flyer. På den inhemska marknaden har han fortsatt dominera med ytterligare storsäljande album och prisregn på de nationella galorna - och nu får han äntligen eurovisiontävla!

För min del är det här en av säsongens hittills roligaste nyheter! Jag fick upp ögonen för Lazarev när han ställdes mot Dima Bilan för sju år sedan och har sedan dess följt honom med hoppet om att vi en gång kommer att få se honom eurovisiontävla. Ryssarna kommer att ställa upp med en komplett artist i Stockholm - med rätt låt kan han mycket väl toppa den ryska silverplatsen från Wien i våras!

Lazarevs eurovisionbidrag kommer att skrivas och produceras av den ryska superstjärnan Philip Kirkorov, den grekiske kompositören Dimitris Kontopoulos och den grekiske koreografen och multitalangen Fokas Evengelinos, samma team som bland annat gjorde det ryska bidraget Shine åt Tolmachevy Sisters 2014 och Shady Lady åt ukrainska Ani Lorak 2008.

Mera Lazarev? Vi kollar in en av hans senaste videor, Take It Off:

Sergey Lazarev representerar Ryssland i Stockholm! Reviewed by Pierre on 12:55:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.