Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Come Together - slogan för Eurovision i Stockholm!


Idag presenterades äntligen slogan och det grafiska temat för Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm! Come Together är frasen som kommer att binda samman eventet och det grafiska temat är inspirerat av en maskros med en mängd gnistrande frön som förenas i en enhet!

Logotypen är framtagen av byrån INGO. Rikard Holst, som är Art Director på INGO och som står för designen av symbolen berättar att Symbolen är en maskros med omvänd funktion. Den är uppbyggd av små frön, ”flygare”, som kommer från hela Europa för att samlas i vår magiska blomma och visualisera den positiva energi som uppstår när vi i musikens och glädjens kraft förenas i Eurovision 2016.

Symbolen bär med sig mycket och man kan tolka den på olika sätt, men idén att utgå från en maskros var något vi gillade. De allra flesta har en relation till den. Den har en enorm växtkraft, den är utbredd över Europa och den kan förflytta sig, säger Lotta Loosme, kommunikationschef för Eurovision Song Contest 2016 till SVT.

Även årets slogan Come Together knyter an till eurovisiontanken om något för Europa att samlas omkring, men också tänket om en plats där alla inkluderas.

Min första tanke är att loggan med maskrosen är både smart och riktigt snygg, och jag ser redan framför mig hur den kan tänkas användas i animerad form! Come Together som slogan ligger däremot på ungefär samma skala av kliché som de brukar - den funkar men känns väl i ärlighetens namn inte helt nödvändig. Vad tycker du?

Källa: SVT.
Come Together - slogan för Eurovision i Stockholm! Reviewed by Pierre on 10:54:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.