Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De arton tävlande i Ukraina

Ukraina gör ju eurovisioncomeback i år efter förra årets timeout som man tog på grund av den politiska situationen i landet - och nu börjar detaljerna omkring comebackbidraget att klarna!

Årets ukrainska bidrag kommer att väljas i en nationell uttagning i samarbete mellan det nationella tvbolaget NTU och den kommersiella kanalen TVB - det blir två semifinaler i februari och sedan en avgörande final den 21 februari.

Bland inskickade bidrag har man valt ut 18 bidrag för tävlande. Nio av dem kommer att tävla i vardera semifinal och därifrån går tre från vardera vidare till final - vilket alltså leder till en final med sex bidrag. Såväl semifinalerna som finalen kommer att avgöras med hjälp av hälften tittarröster och hälften röster från en expertjury bestående av Ruslana, Andrei Danilko (mer känd som sitt alter ego Verka Serduchka) och kompositören och producenten Konstantine Meladze. Skulle resultatet bli oavgjort så väger folkets röster tyngst.

I startfältet märks Anastasia Pridhodko som ju representerade Ryssland i Eurovision Song Contest 2009 med Mamo och Victoria Petryk som blev tvåa i den senaste ukrainska finalen för två år sedan med Love is lord. Den här gången tävlar Victoria med ett svenskskrivet bidrag - och det gör också NuAngels som ju även de fanns med i den senaste ukrainska finalen med Courageous. Precis som då tävlar de med ett bidrag av bland andra Alexander Bard och Andreas Öhrn.

Några av de tävlande bidragen finns redan tillgängliga (se länkar nedan) - och nog tycker jag det låter som om vi kan vänta oss ännu ett riktigt starkt bidrag från Ukraina! Jag ser redan fram emot att få höra alla de tävlande! Här är startfälten i de båda semifinalerna:

Semifinal I den 6 februari

Aida Nikolaychuk - Inner Power
(Alena Melnik, Evheniy Matyushenko)
Anastasia Prikhodko - I Am Free Now
(Shushan Sargsyan, Mykola Brovchenko)
Brunettes Shoot Blondes -

Jamala – 1944
(Jamala)
Lavika -

Svetlana Tarabarova - Never Again
(Svetlana Tarabarova)
The Hardkiss -

Tonya Matvienko -

Vladislav Kurasov - I'm Insane
(Vladislav Kurasov, Natalia Rostova)

Semifinal II den 13 februari

Alloise Crown
(Alloise, Alexey Casual Man)
Arkadiy Voytyuk -

Japanda – Anime

NuAngels – Higher
(Alexander Bard, Andreas Öhrn, Chris Wahle)
Peaks of Kings - Last Hope
(Valentine Peak)
Pringlez - Easy to Love

Pur:Pur - We Do Change

SunSay - Love Manifest
(Andrey Zaporozhets, Yevgeny Filatov)
Viktoria Petryk Overload
(Ylva Persson, Linda Persson, Niclas Haglund, William Taylor)
De arton tävlande i Ukraina Reviewed by Pierre on 11:54:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.