Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlande i Norges Melodi Grand Prix 2016

Årets upplaga av norska Melodi Grand Prix avgörs i en enda storslagen final i Oslo Spektrum lördagen den 27 februari under värdskap av Silya Nymoen och Kåre Magnus Bergh - och idag presenterades de tio tävlande bidragen tillsammans med korta smakprov!

Startfältet rymmer få bekanta namn, vilket NRK vill lyfta fram som en medveten taktik. Tvbolagets musikansvarige Jan Fredrik Karlsen berättar att Vi har inte gått in för att få med de största namnen, men de fetaste låtarna med hungriga artister som kommer att leverera till hundra procent i finalen.

Helt fritt från stjärnor är det dock inte, i startfältet finns lite överraskande veteranrockbandet Stage Dolls som nu spelat tillsammans i mer än trettio år. Som tidig oddsfavorit till segern hittar vi en annan bekant, Agnete Johnsen som blev tvåa i den norska uttagningen 2011 som ena halvan av duon The BlackSheeps med låten Dance Tonight.

Lite svenskt har norrmännen också plockat med - 20-åriga Elouiz är född i Sverige och talar både norska och svenska. Hennes bidrag är bland annat skrivet av Jeanette Olsson som körat bakom ett helt gäng världsartister och t.ex. var med och skrev Sanne Salomonsens melodifestivalbidrag Higher Ground 2005. Ännu mera svenskt bland upphovsmännen hittar vi i Gabriel Alares, det i melodifestivalsammanhang välmeriterade teamet Danne Attlerud, Michael Clauss och Thomas Thörnholm samt i Andreas Moe som tidigare t.ex. jobbat med Avicii.

De nu släppta klippen är väl korta för att dra några mer långtgående slutsatser, men de lyckas i alla fall inte avslöja någon tänkbar eurovisionvinnare. Återstår att se om det intrycket ändras den 2 februari när vi får höra de fullständiga versionerna för första gången! Här är hela startfältet med länkar till smakproven:

De tävlande i Melodi Grand Prix 2016

Agnete Icebreaker
(Agnete Johnsen, Kristin Johnsen, Gabriel Alares, Ian Curnow)
Elouiz History
(Jeanette Olsson, Michael Jay, Andre Lindahl)
Freddy Kalas - Happy Rush
(Fredrik Auke, Simen Auke, Mikkel Christiansen, Trond Opsahl, Christoffer Huse)
Laila Samuels Afterglow
(Laila Samuelsen, The Beatgees, Jan Weigel)
Makeda - Stand Up
(Danne Attlerud, Michael Clauss, Thomas Thörnholm)
Pegasus Anyway
(Tommy Nilsen, Ronny Nilsen)
Stage Dolls - Into the Fire
(Torstein Flakne, Anne Judith Wik, Mark Spiro, Hallgeir Rustan)
Stine Hole Ulla Traces
(Stine Hole Ulla, Trude Kristin Klæbo, Ingrid Skretting)
Suite 16 - Anna Lee
(David Bjoerk, Andreas Moe, David Eriksen, Alexander Austheim)
The Hungry Hearts feat. Lisa DillanLaika
(Tonje Gjevjon)
De tävlande i Norges Melodi Grand Prix 2016 Reviewed by Pierre on 16:47:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.