Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlande i Sloveniens uttagning EMA

Vid en presskonferens idag avslöjade det slovenska tvbolaget RTVSLO de tio artister som kommer att göra upp om segern i Sloveniens nationella uttagning EMA 2016. Samtidigt meddelades att finalen kommer att gå av stapeln den 27 februari.

Bland sammanlagt 61 inskickade bidrag har en jury bestående av Alenka Godec (artist), Gaber Radojevic (producent), Jernej Vene (musikredaktör på radiostationen Val 202) och Aleksander Radic (Sloveniens delegationschef för Eurovision Song Contest) valt ut tio varav vi idag alltså får veta namnen på artisterna som kommer att framföra dem.

I den listan märks framför allt två tidigare slovenska representanter i Eurovision Song Contest, nämligen Regina som tävlade 1996 med Dan najlepših sanj och Nuša Derenda som tävlade med Energy 2001 och slutade sjua - Sloveniens hittills bästa placering i tävlingen.

Finalen kommer att avgöras på samma sätt som under de senaste upplagorna av uttagningen; i en första röstningsrond väljer en tremannajury på egen hand ut två superfinalister och därefter tar tvtittarna över och röstar fram vinnaren bland dessa två.

Den 27 februari ser ut att bli den här säsongens superlördag! Sedan tidigare är det klart att Finland, Norge, Ungern, Moldavien och Litauen alla väljer sitt bidrag då och nu sällar sig alltså Slovenien till den skaran - samtidigt som Melodifestivalen har sin fjärde deltävling i Gävle (se hela eurovisionkalendern här). Det vill till att simultanförmågan är på topp den kvällen...

I startfältet ser jag klart mest fram emot att återse Nuša Derenda! Hon har gjort ytterligare tre försök att vinna EMA sedan hon eurovisiontävlade 2001 utan att lyckas återupprepa den succén, men nog vore det riktigt roligt om hon kunde få till igen - Energy räknar jag som en av mina stora eurovisionfavoriter från 2000-talet. Vi kollar in hennes eurovisionframträdande från 2001 igen, därunder hittar du listan med artister som tävlar i EMA 2016:

De tävlande i EMA 2016

Anja Baš
Anja Kotar
D Base
ManuElla
Nuša Derenda
Raiven
Regina
SAN Di EGO
Sebastijan Lukovnjak 
Žan Serčič
De tävlande i Sloveniens uttagning EMA Reviewed by Pierre on 14:54:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.