Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlande i tyska Unser Lied für Stockholm

The Voice-vinnaren Jamie-Lee Kriewitz
Den tyska eurovisionsäsongen inleddes minst sagt knackigt sedan man redan i november gått ut med att man internt utsett Xavier Naidoo till sin representant i Stockholm - för att bara några dagar senare dra tillbaka sitt val sedan det mötts av starka reaktioner omkring Xaviers person (se här). Lösningen blev att man trots allt satsar på nationell final under namnet Unser Lied für Stockholm - och idag presenterade man artisterna som kommer att göra upp där den 25 februari!

De tio finalisterna har valts ut bland ca 150 inskickade bidrag utefter chanserna till internationella framgångar och med en strävan att få till en genremässigt bred final. Att döma av namnen och knippet bidrag som redan finns tillgängliga (se länkar i listan nedan) så har man i alla fall lyckats med det - där finns allt från bombastisk rock till bräcklig akustisk ballad.

Bland de tävlande märks till exempel 17-åriga Jamie-Lee Kriewitz som vann tyska The Voice strax före jul, och man har släppt in Ralph Siegel i tävlingen igen, med en låt han skrivit åt den unga talangen Laura Pinski. För att ytterligare illustrera bredden kan också Gregorian nämnas, gruppen som Frank Peterson bildade efter flera år som keyboardist åt den tyska stjärnan Sandra och som medlem och låtskrivare i Enigma - de har gjort sig kända för att göra om pophits till gregorianska munk-hymner.

Finalen avgörs alltså den 25 februari och kommer att programledas av Barbara Schöneberger som vi senast såg leverera de tyska rösterna i Wien. Tvtittarna kommer där att få välja det tyska bidraget helt på egen hand via två röstningsomgångar. Här är hela startfältet:

De tävlande i Unser Lied für Stockholm

Alex Diehl - Nur ein Lied
Ella Endlich - Adrenalin
Gregorian - Masters Of Chant
Jamie-Lee Kriewitz - Ghost
Joco - Full Moon
Keøma - Protected
Laura PinskiUnder The Sun We Are One
De tävlande i tyska Unser Lied für Stockholm Reviewed by Pierre on 16:06:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.