Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Den andra showen i Belgiens Eurosong 2016

Ikväll var det dags för den andra showen i Belgiens uttagning Eurosong 2016 där de fem tävlande framförde sina tävlingsbidrag för första gången!

Efter förra årets belgiska succé då Loïc Nottet tog sig ända upp till fjärdeplatsen i Wien hade jag en del förväntningar på årets låtar. Kanske man valt ut bidrag i samma linje, något som känns modernt, edgigt och samtidigt tillgängligt på samma sätt som Rhythm Inside gjorde? Svaret på de funderingarna blev dessvärre ett rungande nej i kvällens show.

Såväl juryn som kommenterade showen som de belgiska tvtittarna som fick rösta fram sin favorit gick i spinn över Laura Tesoros What's the Pressure, en anonym upptempolåt med Another one bites the dust- riff - men jag har faktiskt svårt att se att någon av de fem ens skulle kunna ta belgarna till final i Stockholm och ännu mindre hittade jag en favorit ibland dem. Jag minns faktiskt inte när det hände senast. Jag får ställa mitt hopp till att man utlovat bling och show i nästa veckas final - kanske det kan lyfta något av bidragen till högre höjder!

I finalen på söndag avgörs resultatet till hälften med hjälp av rösterna från tvtittarna och till hälften med hjälp av rösterna från tio internationella jurygrupper - och självaste Christer Björkman är inbjuden att ge feedback till artisterna tillsammans med Hadise som eurovisionrepresenterade Turkiet 2006 med Düm Tek Tek.

Vi kollar in tittarnas och juryns favorit från ikväll, What's the Pressure med Laura Tesoro - och därunder hittar du länkar till alla fem bidragen från kvällens show:

Bidragen i Eurosong 2016

Adil Aarab - In Our Nature          
(Adil Araab, Bas Kennis, Will Knox, Joes Brands)
Amaryllis Uitterlinden - Kick the Habit
(Amaryllis Uitterlinden)
Astrid Destuyver - Everybody Aches    
(Niko Westelinck)
Laura Tesoro - What's the Pressure      
(Sanne Putseys, Louis Favre)
Tom Frantzis - I'm Not Lost
(Tom Frantzis, Yves Gaillard)
Den andra showen i Belgiens Eurosong 2016 Reviewed by Pierre on 22:24:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.