Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Help You Fly med Ivan vann den vitryska finalen

Ikväll valde Vitryssland sitt eurovisionbidrag i en nationell final med tio bidrag under programledning av Olga Ryzhikova och 2014 års vitryska eurovisionrepresentant Teo. Med vitryska mått bjöds vi på en relativt rapp show - och en stor nyhet. För första gången fick nämligen de vitryska tvtittarna välja landets eurovisionbidrag helt på egen hand!

Jag var inte överdrivet imponerad av startfältet på förhand och fick dessvärre inte någon större anledning att omvärdera det omdömet under kvällens final. Det rådde akut brist på såväl låtar med eurovisionpotential som artister som klarade att framföra sitt bidrag utan att skrämma tvtittarna ur soffan. Bitvis lät det rejält illa...

Nåväl, det fanns grader även i det vitryska finalhelvetet och det blev till slut ett av de relativt sett starkare bidragen som tog hem segern i vad som visade sig bli en riktigt jämn omröstning. Med mindre än 900 rösters marginal vanns finalen av Help You Fly framförd av Ivan, artistnamnet för ryskfödde Alexander Ivanov, före My Universe med Napoli.

Återstår att se om det till slut blir Ivan som åker till Stockholm och med den här låten - vitryssarna har ju en viss ovana av att byta ut sina bidrag sedan de väl valt ut dem! Skulle de bli så så blir det tredje gången hans låtskrivare Viktor Drobysh tävlar - han har sedan tidigare två ryska eurovisionbidrag på meritlistan; Nobody Hurt No One med Natalia Podolskaya från 2005 och Party For Everybody med Buranovskiye Babushki från 2012.

Eurovisionutsikterna? Nej, i mina öron är väl inte låten direkt kass, men jag har svårt för artisten - det här paketet är långt ifrån någon röstmagnet i eurovisionsammanhanget. Jag tippar ett tufft eurovisionår för vitryssarna om de skickar det här:

Resultatet i den vitryska finalenTeleröster
1.
Ivan - Help You Fly
(Viktor Drobysh, Mary Applegate)
23’167
2.
NAPOLI - My Universe
(Leonid Shirin, Natalia Tambovtseva)
22’399
3.
Kirill Yermakov - Running to the Sun
(Leonid Shirin, Kirill Yermakov, Natalia Tambovtseva)
13’555
4.
NAVI - Heta ziamlia
(Artyom Lukyanenko, Kseniya Zhuk)
5’423
5.
Alexey GrossFlame
(Eugene Oleinik, Julia Bykova, Renee Pozzi)
3’202
6.
Anastasiya Malashkevich - Pray for Love
(Anastasiya Malashkevich, Alexandra Popkovich)
2’680
7.
The EM - Turn Around
(Maxim Aleinikov, Alexander Yatsevich)
2’164
8.
Valeriya Sadovskaya - Not Alone
(Valeriya Sadovskaya, Roman Kolodko)
1’322
9.
Radiovolna - Radio Wave
(Vlad Chizhikov, Roman Kolodko)
805
10.
Sasha Zakharik - Glory Night
(Alexandra Zakharik, Mariya Kirdun)
727
Härmed är fyra bidrag helt klara för Eurovision Song Contest 2016 - du hittar dem alla här tillsammans med info om övriga deltagarländers planer!
Help You Fly med Ivan vann den vitryska finalen Reviewed by Pierre on 22:14:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.