Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på bidragen i "Wer singt für Österreich?"

Förra veckan blev startfältet i Österrikes nationella uttagning Wer singt für Österreich? komplett när man under viss dramatik (se här) utsåg ett wildcard i en omröstning på Facebook - och nu har man släppt även övriga nio bidrag i frihet för inlyssning!

Bidragen har utsetts under ledning av musikprofilen Eberhard Forcher och tvbolaget ORFs chefredaktör Stefan Zechner, som under de fyra senaste månaderna fått leta runt bland landets lokala talanger för att hitta ett gäng passande finalister. Enligt Forcher har man på så sätt fått fram ett startfält med stor mångfald när det gäller både ålder, scenvana och stilar - samtidigt som han framför att målet är en finalplats i Stockholm.

Det kan ju tyckas vara ett lite lamt mål - men efter att jag nu hört låtarna en första gång känns en finalplats som en ganska rimlig målsättning... Efter den genomlyssningen känns det dock inte som mycket till tävling alls. Trots att flera bidrag får ett ok från mig så sticker ett ut en bra bit mer än de andra - startfältets enda bidrag på franska, Loin d'ici med Zoë, som ju kom tvåa i förra årets uttagning med Quel Filou. Gör österrikarna det valet borde en finalplats ligga väl inom räckhåll...

I år känns det ju som om inget startfält är helt komplett utan svenskt deltagande - så även i Österrike! Ett av bidragen har skrivits av Peter Wennerberg, för melodifestivalfansen mest känd som upphovsman till Amy Diamonds Thank You som tävlade där 2008.

Finalen går av stapeln den 12 februari under programledning av två bekantingar; Alice Tumler som ju var en av programledarna under eurovisionveckan i Wien ifjol, och Andi Knoll som vanligtvis kommenterar Eurovision Song Contest för ORFs räkning. Vinnaren kommer att utses med hjälp av en kombination av tittarröster och röster från en expertjury.

Vi tar en extratitt på min vinnarfavorit Loin d'ici med Zoë - därunder hittar du hela startfältet med länkar till bidragen:

De tävlande i Wer singt für Österreich?

AzRaH - The One
(Azra Halilović)
Bella Wagner - Weapons Down
(Bella Wagner, Masta Huda, Hovannes Djibian)
(Robert Pfluger, Eleonora Vardanian, Alexander Kahr)
Farina Miss & Céline Roscheck - Sky is the Limit
(Farina Miss, Peter Kreuzer)
Lia Weller Runaway
(Lukas Hillebrand)
LiZZA Psycho
(Anja Steinlechner Hubalek, Peter Wennerberg, Emil Vaker)
Orry Jackson - Pieces in a Puzzle
(Anna Molander, Hubert Molander)
Sankil Jones - One More Sound
(Sankil Jones, Philipp Van Het Veld, Christian Satter)
Vincent Bueno - All We Need Is that Love
(Vincent Bueno, Philipp Van Het Veld)
Zoë - Loin d'ici
(Zoë Straub, Christof Straub)
Lyssna på bidragen i "Wer singt für Österreich?" Reviewed by Pierre on 18:03:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.