Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Så här ser scenen i Melodifestivalen 2016 ut!

Imorgon är det två veckor kvar innan premiären för Melodifestivalen 2016 - och idag fick vi en försmak i form av den första bilden av årets scen!

Precis som under de senaste åren är det scenograferna Frida Arvidsson och Viktor Brattström som står bakom skapandet av årets melodifestivalscen - samtidigt som de också arbetar med scenen som kommer att användas under Eurovision Song Contest i Stockholm i maj.

Årets melodifestivalscen har flera nyheter. Till att börja med är den visuellt delad, där högersidan är en LED-sida med ytor för rörligt innehåll. Den andra sidan har egenskaper som utgår från ljuseffekter.

Scenkanten kommer att ha en rundad form, med en böjd rälskamera som kommer att kunna skapa nya bilder. Vi har en intimare scen än tidigare. Publiken kommer nära artisten, säger Frida Arvidsson till SVT.

Greenroom har under de senaste åren flyttat runt i arenan, men trots att det känns som om man redan prövat det mesta så får artisternas och upphovsmännen utrymme nu en helt ny placering - fyra meter över marken. Rummet kommer att vara ihopväxt med scenen via en trappa och liksom sväva över marken.

Nu har vi ju bara sett en enda bild än så länge, men jag tycker att både den och hela tänket låter riktigt lovande! Jag tyckte själv att förra årets scen var alltför stor, eller snarare djup - det skapade visserligen en rymd men också distans - medan den här gör att allt på scenen kommer närmare oss som tittar. Spännande idé med greenroom också, det ska bli kul att se hur den tar sig ut i praktiken! Två veckor dit som sagt - jag är redan sjukt taggad!

Källa: SVT
Så här ser scenen i Melodifestivalen 2016 ut! Reviewed by Pierre on 18:11:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.