Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Semifinalerna i Eurovision Song Contest 2016 har lottats

Det är en händelserik måndag i Eurovisionland! Förutom att slogan och grafiskt tema presenterats så är det ju också dagen för den traditionella invigningsceremonin då den förra värdstaden Wien officiellt lämnade över värdskapet till årets värdar Stockholm - och lottningen för de båda semifinalerna där 37 av årets 43 deltagarländer deltar!

Sverige slipper ju i egenskap av värdland att gå omvägen via semifinalerna den här gången. Lite trist kan jag tycka - jag kommer att sakna den delen av spänningen i semifinalerna! En gratisplats i finalen är ju ingen sport - och har man ett bidrag man tror på borde inte en semi vara något att rygga för! Nåväl, Sverige och The Big Five fanns ändå med på ett hörn i dagens lottning då man lottade i vilken semi de länderna kommer att få rösta vilket resulterade i att Sverige placerades i den första semin, tillsammans med Frankrike och Spanien medan Tyskland, Storbritannien och Italien kommer att få rösta i den andra semifinalen.

För övriga 37 var det desto mer spännande idag! De lottrades in i en av de båda semifinalerna och dessutom lottades om man kommer att tävla i den första eller andra halvan av respektive semifinal.

Jag ska försöka att inte grotta ner mig alltför mycket i statistik - än så länge är ju bara fem av årets bidrag klara, och jag hävdar bestämt att de är helt avgörande - men på pappret tycker jag att den andra semin ser mer öppen ut än den första! Bland länderna som tävlar i semifinalerna finns sex som alltid lyckats kvalificera sig för final. Fyra av dem tävlar i den första semin (Ryssland, Grekland, Azerbajdzjan och Bosnien Hercegovina) medan bara två finns i den andra (Rumänien och Ukraina). I den första semin finns dessutom Armenien, Island och Ungern som nästan alltid lyckas knipa en finalplats... Å andra sidan tävlar ett bidrag mer i den andra semin och där finns också förra årets kelgris Australien. Jag lär få anledning att återkomma till en mer djupgående analys när bidragen är klara i mitten av mars!

Tio bidrag från vardera semifinal kommer att gå vidare till finalen den 14 maj där de ansluter till de direktkvalificerade länderna, värdlandet Sverige och The Big Five; Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien. Precis som de tre senaste åren kommer den slutliga startordningen att sättas ihop av det arrangerande tvbolaget, i år alltså av SVT, när alla bidragen är klara.

Så här ser hela resultatet av dagens lottning ut:

Länderna som tävlar i den första semifinalen den 10 maj

Första halvan
Andra halvan
Armenien
Azerbajdzjan
Finland
Bosnien Hercegovina
Grekland
Cypern
Kroatien
Estland
Moldavien
Island
Nederländerna
Malta
Ryssland
Montenegro
San Marino
Tjeckien
Ungern
Österrike


Länderna som tävlar i den andra semifinalen den 12 maj

Första halvan
Andra halvan
Australien
Albanien
Irland
Belgien
Israel
Bulgarien
Lettland
Danmark
Litauen
Georgien
Makedonien
Norge
Polen
Rumänien
Schweiz
Slovenien
Serbien
Ukraina
Vitryssland


Se hela lottningen av semifinalerna

Semifinalerna i Eurovision Song Contest 2016 har lottats Reviewed by Pierre on 17:18:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.