Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Storbritannien väljer i nationell final den 26 februari

Redan i september avslöjade BBC att man efter fem år av internt valda bidrag åter tänker låta folket säga sitt i en nationell final, men sedan blev det tyst om hur man tänkt - fram till idag!

Den 26 februari kommer tittarna få välja bland sex bidrag i en final under namnet Eurovision: You Decide, direktsänd från The O2 Forum Kentish Town.

Programledare blir Mel Giedroyc, mest känd som programledare för den brittiska förlagan till Hela Sverige bakar - enligt henne själv är hon ett stort eurovisionfan. Förutom de sex tävlande kommer den 90 minuter långa sändningen att rymma gästartister och en titt på vad som gör en minnesvärd eurovisionvinnare. En expertjury kommer också att finnas på plats för att bedöma bidragen, men det är tittarna som på egen hand gör valet av årets brittiska bidrag.

De sex bidragen kommer att presenteras vid ett senare tillfälle, men de har valts ut via tre olika kanaler; BBC har engagerat den brittiska grenen av eurovisionfannätverket OGAE för att välja bland bidragen som skickats in till BBC - man vill uppmärksamma fansens viktiga roll i tävlingen och menar att de om några har koll på vad som kan tänkas gå hem. Utöver detta har man återupplivat ett samarbete med branschorganisationen BASCA (British Academy of Songwriters, Composers and Authors) som arrangerat en låttävling bland sina medlemmar. Man har också använt sig av skivbolagsdirektören Hugh Goldsmith som konsult för att åstadkomma och upprätthålla kommunikation med etablerade producenter, låtskrivare och managers för att engagera även dem i tävlingen.

En fullskalig nationell final låter ju riktigt lovande i mina öron! Enda minuset i mina öron är möjligen att man skuffar undan sändningen till BBC Four - men har man bara lyckats skramla ihop ett hyggligt startfält så kan det här bli riktigt kul, och kanske förhoppningsvis, höja intresset hos britterna. En nationell final är liksom i vilket fall som helst bra mycket roligare än ett internt val!

Storbritannien väljer i nationell final den 26 februari Reviewed by Pierre on 21:11:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.