Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Amir och J'ai cherché till Stockholm för Frankrike

Det där med att hålla på hemligheter i eurovisionbranschen är inte det lättaste - vilket det franska tvbolaget France 2 fick erfara i år!

Tidigt i höstas gick man ut med en inbjudan till artister och upphovsmän att skicka in sina bidrag om man var intresserad av att bli Frankrikes representant i Stockholm. När deadline passerats hade man fått in 280 bidrag och när urvalsjuryn till slut bestämt sig för ett av meddelades att man tänkte presentera bidraget den 12 mars. Så blev det nu inte. Förra veckan pratade den tidigare eurovisionkommentatorn Cyril Hanouna bredvid mun i en pratshow i tv på bästa sändningstid - och hemligheten var ute.

Tvbolaget försökte inledningsvis förneka att det stämde - men beslutade sig idag för att gå ut med presentationen i förtid: Frankrike kommer att representeras av bidraget J'ai cherché med Amir i Eurovision Song Contest 2016!

31-årige Amir Haddad har fransk-israeliska rötter och odlade under flera år drömmen om att arbeta med musik på heltid parallellt med en karriär som tandläkare. Genombrottet kom 2014 då han slutade trea i den franska upplagan av The Voice, med redan 2006 tävlade han i Kokhav Nolad, den israeliska motsvarigheten till Idol. Sedan dess har han gett ut två singlar, covern All of Me som han tävlade med i The Voice samt Oasis som släpptes förra året.

Tävlingsbidraget J'ai cherché, som han skrivit själv tillsammans med Nazim Khaled och Johan Errami, släpptes som singel redan i januari men rusar just nu uppför de franska listorna - vilket inte är helt vanligt för franska eurovisionbidrag. Jag kan förstå varför. Det är en skön, modern poplåt som ligger fint i örat från första lyssningen. Kanske saknar den det där lilla extra, men nog finns i alla fall möjlighet att förbättra de senaste årens rent bedrövliga franska eurovisionfacit något i maj. Här är årets franska bidrag (Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!):
Amir och J'ai cherché till Stockholm för Frankrike Reviewed by Pierre on 16:02:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Philip Holmgren29 februari 2016 16:18

  Och vad säger du om den lånade "You" hooken ifrån Robin Stjernberg? ;-)

  SvaraRadera
 2. Nu är det väl ändå dags för ett bra resultat för FRankrike? Detta är enligt mig det bästa bidraget i ESC 16 hittills. Kommer inte vinna men hoppas för Frankrikes skull att det kan bli topp 10. De förtjänar det efter att ha kämpat (med hyfsade låtar) i motvind så länge!

  SvaraRadera
 3. Håller med Johanna.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.