Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Anna Books bidrag har redan tävlat - i Moldavien!

Melodifestivalsäsongen är ung, men det verkar som om vi redan är på väg mot en ny liten skandal! Efter att minutklippen inför den första deltävlingen i Göteborg nu släppts visar det sig att Anna Books bidrag Himmel för två är långt ifrån ny - den tävlade nämligen i Moldaviens uttagning O Melodie Pentru Europa redan 2014!

Då framfördes den på engelska med titeln Take Care of a Broken Heart med sångerskan Felicia Dunaf (hör den här nedan). Bidraget fanns med i den moldaviska uttagningens inledande fas som ett av 40 bidrag (se här), men försvann sedan i nästa sållning när startfältet med hjälp av en jury skalades ner till de 24 bidrag som sedan gick in i huvudtävlingen. Den versionen ligger fortfarande kvar på det arrangerande tvbolaget TRMs hemsida här.

Anna Books bidrag är skrivet av Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg och Camilla Läckberg medan det moldaviska bidraget står listat med Aidan O'Connor, Sjöberg, Forsberg och Wastesson som kompositörer och O'Connor och Sjöberg som textförfattare. De är dock identiska med den enda skillnaden att Anna sjunger på svenska medan Felicia gjorde den på engelska.

Melodifestivalens regelverk säger följande om bidragen som får tävla i Melodifestivalen: Endast nya verk som inte tidigare gjorts tillgängliga för allmänheten – vare sig genom överföring till allmänheten, offentligt framförande eller publicering/spridning – får deltaga i tävlingen. I kravet att verket inte får vara publicerat/spritt tidigare ligger att melodi och text inte tidigare får vara utgivna – på skiva, kassett, videoband, film, i tryckt form etc. – eller på annat sätt ha spridits till allmänheten ... I kravet att verket inte får ha varit föremål för överföring till allmänheten ligger att verket t.ex. inte får ha utsänts eller gjorts tillgängligt för allmänheten via radio, TV, Internet eller via mobiltelefonnät.

Med den formuleringen torde Books bidrag definitivt ligga i farozonen för en diskvalificering! SVT kommer att ge en extrainsatt presskonferens kl 20.15 med anledning av det inträffade live på svt.se/melodifestivalen.

Du har Felicia Dunafs version här under, tillsammans med minutklippet av Anna Books version:


Anna Books bidrag har redan tävlat - i Moldavien! Reviewed by Pierre on 19:04:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.