Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Blue and Red med ManuElla vann Sloveniens final

Gårdagens femte nationella final var den i Slovenien - EMA 2016 där en jury tillsammans med tittarna fick välja sin representant i Stockholm bland tio bidrag.

Eller ja, man kan ju ifrågasätta hur mycket tittarna egentligen hade att säga till om - hade jag varit en slovensk tv-tittare så hade jag varit rejält frustrerad! Upplägget är nämligen att juryn först plockar bort åtta av de tio - och sedan får tittarna välja bland de två som är kvar.

Nåja, nu var det ju inte direkt så att startfältet flödade över av potentiella eurovisionvinnare och den eurovisionmeriterade tremannajuryn (bestående av Raay, den ena halvan av Maraaya som tävlade i fjol, Darja Švajger som tävlade 1995 och 1999 samt Tomaž Mihelič–Marlenna som var en av medlemmarna i Sestre som tävlade 2002) var väl inte helt ute och cyklade.

Det hela mynnade ut i en galet tajt superfinal där ManuElla och hennes Blue and Red gick segrande ur striden med ynka 127 rösters marginal till konkurrenten Raiven. Sett till vad man hade att välja på tycker jag slovenerna gjorde ett vettigt val. Med lite god vilja kan jag höra en fattigmans-Taylor Swift  i den här trallvänliga countrybagatellen och lyckas man pimpa det här till lite av hennes glamour så kan nog slovenerna tänkas plocka en del poäng i Stockholm - men då får man jobba lite! Här är årets bidrag från Slovenien (Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!):

Resultatet i EMA 2016

Resultatet i den inledande röstningsomgångenResultat
1.
Anja Baš - What If
(Anja Baš)
Utslagen
2.
Žan Serčič - Summer Story
(Žan Serčič)
Utslagen
3.
Anja Kotar - Too Cool
(Anja Kotar)
Utslagen
4.
San Di EGO - Brez tebe
(Nino Ošlak, Igor Pirkovič)
Utslagen
5.
D Base - Spet živ
(Alex Volasko, David Domjanič, Nejc Žehelj, Benjamin Dolić)
Utslagen
6.
(Aleksander Kogoj, Jon Dobrun)
Utslagen
7.
ManuElla - Blue and Red
(Marjan Hvala, Manuella Brečko, Leon Oblak)
Till superfinal
8.
Raiven - Črno bel
(Tadej Košir, Jernej Kržič, Sara Briški Cirman)
Till superfinal
9.
Nuša Derenda - Tip Top
(Žiga Pirnat, Andraž Gliha)
Utslagen
10.
Sebastijan Lukovnjak - Tales of Tomorrow
(Martin Bezjak, Tadej Jambrovič)
Utslagen

Resultatet i superfinalenTittarröster
1.
ManuElla - Blue and Red
3’865
2.
Raiven - Črno bel
3’738
Blue and Red med ManuElla vann Sloveniens final Reviewed by Pierre on 12:19:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Tycker det låter som rejäl smörja faktiskt. Semi 2 känns just nu som en riktig öken. Men det blir det väl ändring på när Lettland väljer ikväll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... jag kanske borde ha skrivit "med ganska mycket god vilja"! Nej, i det här skicket håller det inte, men jag tycker nog att det finns potential att göra något vettigt av det!

   Radera
 2. Jag personligen tycker att detta är det klart bästa bidraget av de som valdes under gårdagen. och jag hoppas det går bra för Slovenien för jag gillar denna låten. Bättre än minst 10-12 andra av de redan klara bidragen.

  SvaraRadera
 3. Efter Freddies låt i Ungern den bästa vinnaren igår. Den har definitivt något men samtidigt kan de inte riktigt knyta ihop det till en helhet

  Lasse

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.