Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Chameleon eller inte Chameleon för Ira Losco?

För en månad sedan vann Ira Losco Maltas eurovisionuttagning (se här) med Chameleon - men ända sedan dess har det spekulerats i om hon verkligen kommer att sjunga den i Stockholm.

Bakgrunden är att Ira genast efter segern berättade att hon är öppen för möjligheten att byta ut sitt bidrag, något som reglerna i den maltesiska uttagningen tillåter. Den vinnande artisten får förändra eller till och med byta ut sitt bidrag.

Nu har team Ira dragit den tanken ett steg längre. Ira har spelat in ett gäng alternativa bidrag, inklusive en ny version av vinnarlåten Chameleon, och satt dem i händerna på en internationell jury med representanter från tio länder. Deras uppdrag är att utse den bästa låten för Ira och Malta i Eurovision Song Contest 2016 och deras beslut kommer att meddelas så snart det är fattat.

Sett till chanserna till framgång i Stockholm tycker jag att man gör helt rätt. Chameleon är en rätt otymplig och kliché eurovisionschlager av en sort som väl bara eurovisionfans kan tänkas uppskatta. Däremot är den en märklig regel som tillåter att först kan vinna en nationell uttagning för att sedan byta ut det vinnande bidraget! Tanken på reaktionerna om det tilltaget gjorts i Sverige svindlar! Återstår att se om Ira lyckas toppa Chameleon - som ju lät så här i den maltesiska finalen:

Chameleon eller inte Chameleon för Ira Losco? Reviewed by Pierre on 13:37:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Hennes andra bidrag i tävlingen var ju vida överlägsen den hon vann med. Hoppas att hon tar den istället

    SvaraRadera
  2. Jag gillar Chameleon väldigt mycket! Så jag tycker hon borde behålla den.. men förstår ju ändå att dom vill hitta en som skulle kunna funka bättre i ESC.. för chameleon känns inte särskilt slagkraftig i esc

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.