Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Charlotte Perrelli petas som programledare i Melodifestivalen

Årets melodifestival kommer ju att programledas av Dina Dirawi, varje vecka med en ny programledarkollega vid sin sida. I raden av programledarstjärnor fanns Charlotte Perrelli som skulle ha blivit Ginas partner under den andra deltävlingen i Malmö. Så blir nu inte fallet - SVT har i sista stund plockat bort henne från uppdraget!

Bakgrunden är SVTs policy att programledare inte får synas i reklamsammanhang - vilket ju Charlotte gör just nu i en tvsänd kampanj för Comviq där hon syns köpa ett kontantkort.

Felet är dock inte Charlottes. När SVT skrev avtal med henne om programledarrollen i vintras redovisade hon alla sina pågående reklamuppdrag, vilka godtogs av SVT. I efterhand ser sig nu SVT trots det tvingade att plocka bort Charlotte från programledaruppdraget på grund av reklamengagemanget, varför man nu gått ut med en ursäkt till henne och skrivit om avtalet så att hon istället får en utökad roll som artist i deltävlingen som kompensation.

Charlotte kommer inte att ersättas i programledarrollen, utan Gina kommer att få stå ensam som programledare i Malmö-deltävlingen. Trots fadäsen verkar Charlotte i alla fall inte vara alltför ledsen - i sociala medier låter hon meddela att hon ser fram emot att istället få göra mer av det hon helst vill göra, att vara artist.

Aj aj, det här var ju en rejäl och rätt pinsam blunder av SVT! Hur kan man göra en sådan miss när man redan från start har alla korten på bordet? Jag har inga problem alls med att man försvarar principfrågan, oberoende är en given utgångspunkt för att kunna fungera som public service, men den här situationen borde man han kunnat undvika att hamna i redan från start i stället för att som nu se sig tvingade pudla inför öppen ridå i sista minuten. Dessutom skaver det att man tar tag i frågan först sedan den uppmärksammats av Aftonbladet tidigare i veckan (se här). Ett bortseende här skulle inte direkt innebära första gången man valt att tycka att regelverket är mindre viktigt att följa när det gäller Melodifestivalen. Jag hoppas vi härmed avhandlat årets dos av sådana skandaler - dags att ta nytt fokus på den roliga delen av tävlingen!

Källa: Aftonbladet, SVT
Charlotte Perrelli petas som programledare i Melodifestivalen Reviewed by Pierre on 21:38:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.