Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Dags för ett nyhetssvep över Eurovisionland

Vi är ju inne i en ruskigt intensiv period på eurovisionfronten - under de kommande veckorna kommer större delen av årets bidrag att väljas och nationella uttagningar pågår i varenda hörna av Eurovisioneuropa!

Därmed blir också nyhetsflödet helt enormt och det har funnits behov av att prioritera en smula! Här har jag därför samlat ett gäng nyheter som inte riktigt fått en egen plats i rampljuset hos mig den senaste tiden - vi tar ett rejält nyhetssvep:

Frankrike

Det franska tvbolaget France 2 har bestämt sig för att det franska bidraget kommer att väljas internt den här gången. Arbetet med att välja bidrag har pågått underledning av Edoardo Grassi sedan i september och har nu resulterat i att man gjort ett val. Än så länge råder det stort hemlighetsmakeri omkring bidraget, men man har avslöjat att det kommer att framföras på både franska och engelska - och att det presenteras för allmänheten den 12 mars!

Albanien

Albanien valde ju sitt bidrag redan i julas då Eneda Tarifi avgick med segern i den nationella uttagningen Festivali i Këngës med sin ballad Përallë. Nu vet vi också att låten kommer att framföras i en helt omstöpt version på engelska i Stockholm med titeln Fairytale Love. Hur det låter får vi veta den 15 mars då den nya versionen presenteras!

Bosnien Hercegovina

I november meddelade det bosniska tvbolaget BHRT att man internt utsett duon Dalal Midhat-Talakić och Fuad "Deen" Backović med support av cellisten Ana Rucner till sina representanter i Stockholm. Sedan dess har man fyllt på med rapparen Jasmin Fazlić Jala och sångerskan Zuzi Zu varför det nu heter att man representeras av Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala + Zuzi Zu! Deras tävlingsbidrag har spelats in på både engelska och bosniska, men beslut har tagits om att det blir den bosniska versionen vi får höra i Stockholm. Låten presenteras den 19 februari i ett specialinslag i tv sänt från stadshuset i Sarajevo.

Grekland

Även grekerna kommer att välja internt i år - för första gången sedan 2004 då valet av Sakis Rouvas och hans Shake It gjordes av tvbolaget själva. Tvbolaget ERT har avslöjat att årets bidrag kommer att behandla flyktingkrisen och de finansiella problemen i Europa, men att det trots det tunga ämnet blir en glad och optimistisk låt med starkt etniskt Balkan-sound, om än inte på ett traditionellt sätt. Om artisten sägs att det handlar om en stor talang, men inte ett etablerat namn.

Nederländerna

I Nederländerna var man ruskigt tidigt ute den här gången - redan i september meddelades att det blir sångaren Douwe Bob som får åka till Stockholm. Sedan dess har det varit tyst - men nu vet vi också att han kommer att tävla med en upptempolåt skriven av honom själv tillsammans med Jan Peter Hoekstra, Jeroen Overman och Matthijs van Duijvenbode. Låten ligger redan färdig efter inspelning i spanska Andalusien, men bidraget kommer att presenteras först den 4 mars.

Moldavien

I Moldavien har ett av de 24 bidragen som tagits ut att tävla i semifinalerna dragits tillbaka! Det handlar om eurovisionmeritade Litesound feat. Katherine som inte längre vill vara med och leka med sin Imagine - istället har bidraget ersatts av sångerskan Valentina Nejel och låten Va fi târziu. Jag vill härmed, blink blink, uppmärksamma Litesound på att deras bidrag, trots att de dragit sig tillbaka, både ligger utlagt på det moldaviska tvbolagets hemsida och på YouTube!

Azerbajdzjan

Azerbajdzjan kommer precis som förra året att välja sitt bidrag helt internt. Nu söker man ett bidrag och har därför skickat ut en inbjudan till Stefan Örn, Sandra Bjurman... eller nä, man har skickat ut en inbjudan till alla intresserade att skicka in sitt bidrag, oavsett nationalitet. Den tävlande artisten måste dock vara från Azerbajdzjan! Fram till den 10 februari har man på sig att skicka in sitt bidrag - och den 14 mars kommer årets bidrag att presenteras!

Rumänien

Rumänien kommer även i år att välja bidrag i den nationella uttagningen Selecția Națională som går av stapeln den 4 mars med semifinal följd av final två dagar senare. Fram till den 7 februari tar man emot bidrag och den 11 februari kommer man att meddela vilka tolv som får tävla. Det snackas redan vitt och brett om vilka bidrag som kommer att få vara med - och vi avslutar det här svepet med bidraget det snackats mest om! Mihai Trăistariu gjorde ju stor succé när han representerade rumänerna 2006 med Tornerò - i år gör han ett försök att upprepa eller till och med toppa det med nya Paradisio! Tror ni han kan lyckas? Här är den:
Dags för ett nyhetssvep över Eurovisionland Reviewed by Pierre on 13:44:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.