Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Francesca Michielin tävlar för Italien i Stockholm

Det har varit många bud omkring Italiens eurovisiontävlande idag! Gruppen Stadio vann ju San Remo-festivalens final igår kväll (se här) och därmed rätten att åka till Stockholm för Italiens räkning. Man tackade emellertid nej till erbjudandet. Tidigare idag gav tvbolaget RAI sedan en presskonferens där man meddelade att dörren inte var stängd - man ville fortfarande skicka Stadio och inväntade deras slutgiltiga besked. Nu har det kommit - man kan inte acceptera erbjudandet eftersom det krockar med en kommande turné.

Istället har budet gått vidare till tvåan i gårdagens final, den 21-åriga Francesca Michielin som dessutom tidigt annonserade att hon är ett eurovisionfan och att hon inget hellre vill än att representera Italien där. Francesca, som slog igenom när hon vann italienska X Factor för fem år sedan, har accepterat budet.

Ännu är inget klart om låten hon tar med sig till Stockholm, men det är väl inte helt omöjligt att det blir en omarbetad version av låten hon tävlade med i San Remo, Nessun grado di separazione - som låter så här (liveframträdandet i San Remo kan du se här):

Francesca Michielin tävlar för Italien i Stockholm Reviewed by Pierre on 17:04:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.