Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Freddie vann den ungerska finalen med Pioneer

Gårdagens superlördag med fem nationella finaler, ytterligare en nationell deltävling samt melodifestival blev en rejäl utmaning för simultanförmågan! Jag har sett så mycket eurovision att det sprutar ur öronen... Trots att jag försökte följa tre finaler samtidigt så blev det två kvar - och jag inledde med Ungerns A Dal till frukost!

A Dal är en framgångssaga - sedan ungrarna introducerade formatet 2012 har det lett till fyra raka eurovisionfinaler och det är tydligt att man siktar högre än så. Det känns som en tidsfråga innan man träffar helt rätt!

I gårdagens final fanns en hel näve riktigt schyssta bidrag och mönstret höll i sig - i en första röstningsomgången plockade juryn ut fyra superfinalister och man prickade in just bidragen som känns mest eurovisionmässiga. Sedan fick tittarna ta över. I de inledande ronderna har jag tittar särskilt på tittarpoängen efter som de ju har den avgörande makten i finalen - och det visade sig vara rätt tänkt! Det enda bidraget som fått full poäng av tittarna i de inledande ronderna blev också bidraget de röstade fram till segern i finalen, Pioneer med Freddie!

Freddie, eller Gábor Alfréd Fehérvári som är det fullständiga namnet, vann i mina ögon helt rättvist. Min andra stora favorit Kállay Saunders Band hade ingen bra dag. Efter tekniska problem första gången - András hade ingen medhörning - fick de köra igen, men det lät ändå märkligt illa jämfört med hur det gjort förut. Nu sitter ungrarna åter igen på ett bidrag som känns givet i en eurovisionfinal - men jag tippar att de får vänta ännu ett tag på den riktiga fullträffen. Här är årets ungerska bidrag, där under hittar du hela resultatet med länkar till samtliga tävlande (Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!):

Resultatet i finalen av A Dal 2016


Första omgången - juryröster
Andra omgången
Pierrot
Zséda
K. Frenreisz
M. Both
Totalt
Tittarröster
FreddiePioneer
(Szabó Zé, Csamai Boglárka)
8
10
10
6
34
1
Gergő Oláh - Győz a jó
(Lofti Begi, Oláh Gergő, Szepesi Zsolt, Molnár Tamás)
6
8
6
8
28

Kállay Saunders Band - Who We Are
(Kállay Saunders András, Pacsai Márk, Tóth Ádám)
4
6
8
0
18

PetruskaTrouble in my mind
(Petruska András)
0
0
4
10
14

André Vásáry Why
(Harmath Szabolcs, Johnny K. Palmer)
10
0
0
0
10
Utslagen
Parno Graszt – Már nem szédülök
(Oláh József)
0
0
0
4
4
Utslagen
Olivér Berkes & Andi TóthSeven seas
(Kovacsics Ádám, Johnny K. Palmer)
0
4
0
0
4
Utslagen
MushuUncle tom
(Isaak Palmer, Kozák Örs, Kert Antal)
0
0
0
0
0
Utslagen
Freddie vann den ungerska finalen med Pioneer Reviewed by Pierre on 10:55:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.