Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2016: David Lindgren och Wiktoria till final!

Hej, Sverige! Ikväll har jag inte mycket till övers för er. Kvällens överlägset starkaste bidrag i Andra Chansen? Har ni tappat omdömet helt?

Nog var det en svårtippad deltävling ikväll - men då tänkte jag mest på de sex placeringarna bakom Isa och hennes I Will Wait som jag tyckte stod helt i en klass för sig själv den här gången. Jag hade inte svårt att svälja att David Lindgren knep den första finalplatsen. Det var ingen chock att gubbtrion lite oväntat hamnade allra sist. Det kändes mer än ok att Wiktoria gick till final, särskilt som hon sjöng klockrent och den avancerade tekniken satt klockrent nu när det verkligen gällde - men inte att hon gjorde det på bekostnad av deltävlingens bästa låt. Jag brydde mig om en enda låt i den här deltävlingen - och den är (ännu inte) i final.

Ok, jag tror det är tydligt och klart att jag är besviken över resultatet nu - vi pratar om något roligare! Som att det ännu en gång slogs nytt röstningsrekord, trots att det handlade om den normalt mindre engagerande andra deltävlingen! Det en vecka gamla rekordet putsade med drygt en kvarts miljon - det nya lyder 4'647'934 röster! Verkligen inte illa! Säkert är man hjälpt av att hela inramningen till de där bidragen som jag inte är särskilt imponerad av är starkare än någonsin! Jag älskar årets manus, Gina Dirawi är helt klockren som programledare och mellanakterna håller riktigt hög klass!

Det därmed mellanakter och programledare ja... Charlotte Perrelli kickades ju som programledare häromveckan sedan SVT fått kalla fötter inför hennes reklamkontrakt - men skillnaden mellan att programleda och att vara uppträdande gästartist är visst hårfin! SVT utförde en halsbrytande balansakt på den linjen ikväll - med Charlotte som solklar vinnare! Hon fick verkligen tillfälle att lysa - och som hon gjorde det! Hennes låt Här är jag på tema Rädda Schlagerdivan känns redan som en blivande klassiker på schlagerdansgolven!

Här är hela resultatet - därunder kan du rösta på din favorit ikväll!

Resultatet av den andra deltävlingen

Till final
David Lindgren – We are Your Tomorrow
Wiktoria – Save Me


Till Andra Chansen
Molly Pettersson Hammar Hunger
Isa I Will Wait

Utslagna
5.
Krista Siegfrids Faller
6.
Victor och Natten 100%
7.
Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson Håll mitt hjärta hårt

Vilken var din favorit i den andra deltävlingen? Rösta!

Melodifestivalen 2016: David Lindgren och Wiktoria till final! Reviewed by Pierre on 21:43:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Tittarna har ju en tendens att låta David skina som en stjärna och gå direkt till final, för att väl där överge honom och placera honom i botten. Känns som att detsamma kommer att ske i år!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.