Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2016: Inför deltävling 4 i Gävle

Vi är redan framme vid den fjärde och sista deltävlingen i årets melodifestivalturné! Vi fokuserar på den roliga delen av vad det innebär - att vi efter ikväll har hört alla årets bidrag och att det därmed börjar hetta till på riktigt! Om två veckor ska vi välja eurovisionbidrag och jag är fortfarande långt ifrån klar över varken vem jag vill skicka eller vem jag tror ligger bäst till. Återstår att se om bilden klarnar ikväll! Jag har som vanligt tillbringat lördagseftermiddagen med att frossa i de längre klippen av kvällens bidrag och känner mig redo att tippa, kommentera och sätta betyg!

Som helhet känns den fjärde deltävlingen lite enklare att ta sig an ur tippningssynpunkt än de senaste har varit. Frans, Molly Sandén, Panetoz och Eclipse känns för min del som ganska givna för fortsatt liv i tävlingen medan jag tror Dolly Style, Martin Stenmarck och Linda Bengtzing får slåss om de tre platserna längst ner. Svårast och mest spännande är väl att pricka in de inbördes placeringarna för toppkvartetten, och inte utesluter jag att det kan skrälla även ikväll heller, men så här tycker och tänker jag om kvällens sjua - vi hörs ikväll för att snacka resultat! Vad tycker du? Rösta på din favorit i omröstningen längst ned och kommentera i kommentarsfältet!

1.
Eclipse – Runaways
(Erik Mårtensson)
Det melodiska hårdrockbandet Eclipse är årets rock-alibi i Melodifestivalen, det alltid återkommande inslaget som ska tillfredsställa hårt hållna rockfans. Ibland känns det fullt berättigat - och ibland är det som i år, det känns mest som att låten plockats med för att man ska kunna säga att vi ju faktiskt hade med en rocklåt också.

Schlagerifierad rock (eller är det rockifierad schlager?) är verkligen inte det sämsta. Jag älskade till exempel Outtriggers bidrag för två år sedan! Runaways känns dock betydligt mer som Dynaztys försök Land of Broken Dreams från 2012 än en låt som kan utmana på riktigt. Precis som den är det här ett habilt standardnummer som du helt glömt bort om fyra år - men precis som den kommer den med all sannolikhet också att väcka de svultna rockfansen tillräckligt mycket för en tripp till Halmstad om en vecka.

Rösta

Ring 099-202 01 eller sms:a 01 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-902 01 eller sms:a 01 till 729 99 (9,90 kr)

2.
Dolly Style – Rollercoaster

(Thomas G:son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson)
Förra året plågade de tre pastellfärgade dockorna Molly, Polly och Holly landets småbarnsföräldrar och fritidspersonal svårt med den envetna hjärnmasken Hello Hi - och knappt har kidsen lämnat den för att bada nakna innan trion nu är tillbaka igen!

Eller ja, tillbaka kan ju diskuteras. Sedan sist har Molly och Polly lämnat gruppen för att istället ersättas av Molly och Polly. I år säger de dessutom att de satsar på att nå en äldre röstningsgrupp och har därför, citat, skaffat längre hår och blivit mer streetstyle. Och jodå, landets förskolor lär slippa en ny hjärntvätt från den här trion. Rollercoaster är mindre irriterande, men samtidigt ett stort avsteg från hela grejen som fick dem att sticka ut förra året. Utan ett fungerande helhetskoncept tror jag de försvinner snabbt ikväll - kidsen har redan gått vidare och vill man fånga en äldre publik kanske det inte är hårlängden man behöver jobba med.

Rösta

Ring 099-202 02 eller sms:a 02 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-902 02 eller sms:a 02 till 729 99 (9,90 kr)

3.
Martin Stenmarck – Du tar mig tillbaks

(David Stenmarck)
Martin Stenmarck är tillbaka i Melodifestivalen för tredje gången, elva år efter den för alla schlagerfans chockartade segern i debuten 2005 med Las Vegas. Den här gången testar han en ballad, skriven av brorsan David Stenmarck.

Låten är en tillbakablick på ett femton år långt förhållande och låter som en musikalisk hybrid mellan Procol Harums klassiker A Whiter Shade of Pale och R Kellys The Worlds Greatest. Det är väl vackert så, jag tycker inte alls det här låter illa, men det blir problem när majoriteten av de som röstar inte kan relatera varken till temat, artisten eller musiken - en stor del av dem hade ju knappt tagit sig igenom pott-träningen för ett och ett halv decennium sedan. Ironin i att en 15 år lång låt om ett tre minuter långt förhållande förmodligen både varit roligare och lockat fler röster... Martin får det riktigt tufft ikväll.

Rösta

Ring 099-202 03 eller sms:a 03 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-902 03 eller sms:a 03 till 729 99 (9,90 kr)

4.
Linda Bengtzing – Killer Girl

(Mattias Kallenberger, Andreas Berlin, Linda Bengtzing, Dag Öhrlund)
Årets sista schlagerhopp kommer från Linda Bengtzing som nu tävlar för sjätte gången. Efter fyra raka finalplatser gick det sämre när hon försökte sig på ett nytt sound i senaste försöket, den underskattade Ta Mig - vilket kanske är förklaringen till att hon nu är tillbaka där allt började.

För så är det, trots att Linda själv säger att hon uppdaterat sin schlager till 2016 så låter det här mest som Alla Flickor 2.0, samma sak fast med ny frisyr. Jag vill ju så gärna gilla det här, men det räcker inte att lägga till lite elektroniska blipp i versen för att jag ska tycka det känns nytt och kul. Och nej hörrni, schlagern är inte död! Den har bara fastnat i kopiatorn. Jag tror absolut det finns plats för mer schlager i Melodifestivalen, men inte som trötta upprepningar av det mest sönderspelade som finns i genren. Jag köper det inte och jag tvivlar på att den röstande publiken gör det ikväll.

Rösta

Ring 099-202 04 eller sms:a 04 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-902 04 eller sms:a 04 till 729 99 (9,90 kr)

5.
Frans – If I Were Sorry

(Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall)
Frans Jeppsson-Wall slog igenom med dunder och brak när han som sjuåring fick en jättehit med sin hyllningslåt till Zlatan, Who's Da Man. Sedan dess har det varit tyst - tills han nu intar Melodifestivalens scen tio år senare!

Det känns som kanonläge för ett andra genombrott för Frans ikväll! Han vann gårdagens publikomröstning vid genrepet överlägset och jag har inte svårt att förstå varför. Jag älskar låten som känns som en felande länk mellan Justin Bieber, Jason Mraz och Ed Sheeran och när nu årets tävling belönar allt som låter aktuell radiohit tror jag finalplatsen är solklar ikväll. Enda reservationen skulle vara Frans ovana vid att stå på en stor scen - men tar han sig an det med rätt slags charm kan det mycket väl snarare vändas till hans fördel. Oavsett hur det går lär det här vara en av mina stora favoriter när årets melodifestivalår ska ska summeras!

Rösta

Ring 099-202 05 eller sms:a 05 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-902 05 eller sms:a 05 till 729 99 (9,90 kr)

6.
Panetoz – Håll om mig hårt

(Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru)
För två år sedan tog sig Panetoz direkt till final med sin Efter Solsken i deltävlingen i Linköping, en deltävling jag främst har två starka minnen från: Den konstanta gåshuden från Sanna Nielsens Undo och hur Panetoz ägde efterfesten med oförställd glädje, galen spontanitet och ett överflöd av energi.

Jag kastas rakt in i den upplevelsen igen när jag hör årets låt! Trots att det musikaliskt kanske inte riktigt är min kopp kaffe så går det liksom inte att riktigt värja sig - benen vill dansa och jag vill vara med på festen! Lyckas man förmedla det som man gjorde sist så har jag svårt att se att killarna inte åtminstone får en biljett till Halmstad ikväll. Beroende på hur den tidigare storfavoriten med startnumret precis efter tas emot kan det till och med bli final redan ikväll.

Rösta

Ring 099-202 06 eller sms:a 06 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-902 06 eller sms:a 06 till 729 99 (9,90 kr)

7.
Molly Sandén – Youniverse

(Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis)
Ända sedan årets tävlande avslöjades har Molly Sandén varit storfavorit till slutsegern. En rad hyllade och framgångsrika singlar och status som förebild tillsammans med tidigare meriter i Melodifestivalen gjorde att det liksom känts som att det är hennes tur den här gången.

Ett sådant favoritskap är aldrig lätt att leva upp till och inte blev trycket mindre när Youniverse tilldelades årets sista startnummer och Molly tvingas tävla med Låten Som Alla Väntar På. Det är lika bra att säga det på en gång: Låten lever inte upp till sådana förväntningar. Jag gillar Youniverse, men den är ingen Heroes eller Euphoria. Uteblir wow-faktorn helt ikväll, eller om framträdandet uppfattas som kyligt i kontrast till Panetoz som startar precis före, så kan till och med finalplatsen vara i fara. Det börjar bli dags att diskutera vem som till slut vinner Melodifestivalen 2016 - men jag törs redan nu säga att det inte blir Youniverse.

Rösta

Ring 099-202 07 eller sms:a 07 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-902 07 eller sms:a 07 till 729 99 (9,90 kr)

Vilken är din favorit i den fjärde deltävlingen? Rösta!

Melodifestivalen 2016: Inför deltävling 4 i Gävle Reviewed by Pierre on 16:38:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Är inte riktigt med på Frans-tåget än, tycker det är en helt ok radiolåt, men utan "det". Tror mest på Molly och Panetoz!

    SvaraRadera
  2. Efter genrepet idag på dagen så säger jag frans till final. Står mellan panetoz och molly final.Molly väldigt kyligt panetoz värme. Ac molly panetoz eller eclipse linda beror vad folk känner för. Dolly holly molly martin ut.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.