Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2016: Publikundersökning deltävling 1

Ace Wilder
Det är dags för ännu en av de årliga melodifestivaltraditionerna att dra igång - publikundersökningen i samband med det första publika genrepet! Den genomfördes ikväll av Melodifestivalklubben och Poplight där 940 besökare tillfrågades om vilken bland kvällens tävlande som var deras favorit .

Att döma av den är Ace Wilder en solklar finalist och deltävlingsvinnare i morgon med Don't Worry - säkert med draghjälp av ett scennummer som i jämförelse med övriga tävlande ter sig komma från en överlägsen dimension av schlagergalaxen enligt folk på plats. Jag är riktigt nyfiken på det!

Bakom henne kniper Samir & Viktor den andra finalplatsen med siffror jag tycker är överraskande låga med tanke på att genrepspubliken enligt uppgift till stor del bestod av barnfamiljer - där jag tänker att en stor del av duons största fans borde finnas. Det tycker jag ger rejält hopp åt min stora favorit i startfältet, Robin Bengtsson som tar hem tredjeplatsen i omröstningen med riktigt fina siffror! De övriga tre är rejält avhängda vilket tyder på att det kan tänkas bli en svårtippad strid om den sista platsen i Andra Chansen - om nu kvällens resultat har något med slutresultatet i morgon att göra!

Notera att Pernilla Andersson och Ace Wilder lottades som vinnare och därmed fick fördelen av att få sjunga sitt bidrag en gång till, medan Robin Bengtsson slogs ut direkt.

Efter att ha torr-tittat på repet via Twitter så ser jag riktigt mycket fram emot skarpt läge i morgon! Det rapporteras om ett lysande manus från Edward af Sillén och Daniel Rehn, glittriga shownummer, härlig nostalgi för att fira 15-årsjubileumet - och ett bejublat framträdande av Anna Book som möttes av stående ovationer.

I morgon eftermiddag kl. 14.00 släpps veckans bidrag i sin helhet - därefter återkommer jag med mina omdömen och tips inför den första deltävlingen! Här är hela resultatet av kvällens publikundersökning från genrepet i Scandinavium:

Resultatet från publikundersökningen


Antal röster
% av rösterna
1.
Ace Wilder – Don’t Worry
364
38,7 %
2.
Samir & Viktor – Bada nakna
270
28,7 %
3.
Robin Bengtsson – Constellation Price
199
21,2 %
4.
Albin & Mattias – Rik
44
4,7 %
5.
Mimi Werner – Ain't No Good

33
3,5 %
6.
Pernilla Andersson – Mitt guld
30
3,2 %

Vilken är din favorit? Rösta!


Samir & Viktor

Robin Bengtsson
Bilder: Pelle T Nilsson
Melodifestivalen 2016: Publikundersökning deltävling 1 Reviewed by Pierre on 22:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.