Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2016: Publikundersökning deltävling 4

Förra veckans publikundersökning från genrepet i Norrköping vände helt upp och ner på förhandssnacket fram till dess - SaRaha vann den överlägset, trots att ingen snackat om henne som en favorit förut! Det blev ett liknande scenario när publiken fick rösta efter genrepet i Gävle ikväll!

Alla spekulationer den här veckan har handlat om vem som ska följa Molly Sandén till finalen i Globen - men Gävlepubliken verkar vara inne på ett helt annat spår!

Frans vann nämligen en ännu större seger än SaRaha gjorde förra veckan - hans If I Were Sorry fick fler än hälften av rösterna i kvällens undersökning och lämnade alla konkurrenter lååångt bakom sig! Att döma av Gävle-publikens reaktioner blir frågan nu istället vem som följer Frans till final - där är det desto jämnare.

Molly knep den sista finalplatsen ikväll, men det är väldigt jämt mellan henne och främst Panetoz medan Eclipse och Dolly Style skuggar. Vi kan också konstatera att schlagern går ännu en tuff deltävling till mötes - Linda Bengtzing blev jumbo ikväll bakom Martin Stenmarck som båda fick nöja sig med smulor av rösterna.

Wow, vad spännande! Och roligt! Återstår att se om Frans håller för sitt nyvunna favoritskap - SaRaha fick ju till slut nöja sig med en andra chans förra veckan. För min del är dock skillnaden milsvid - jag var inte förtjust i Kizunguzungu medan If I Were Sorry varit en favorit från start. Jag håller alla tummar jag har för att det här håller imorgon!

Notera att Frans och Molly Sandén fick fördelen av att framföra sina bidrag två gånger då de lottades som finalister under genrepet.

Publikundersökningen genomfördes av Melodifestivalklubben och Poplight. 433 besökare tillfrågades om vilken bland kvällens tävlande som var deras favorit. I morgon eftermiddag kl. 14.00 släpps veckans bidrag i sin helhet - därefter återkommer jag med mina omdömen och tips inför den första deltävlingen! Här är hela resultatet av publikundersökning från genrepet i Gavlerinken:

Resultatet från publikundersökningen


Antal röster
% av rösterna
1.
Frans – If I Were Sorry
226
52,2%
2.
Molly Sandén – Youniverse
62
14,3%
3.
Panetoz – Håll om mig hårt

53
12,2%
4.
Eclipse – Runaways
35
8,1%
5.
Dolly Style – Rollercoaster

34
7,9%
6.
Martin Stenmarck – Du tar mig tillbaks
12
2,8%
7.
Linda Bengtzing – Killer Girl

10
2,3%

Vilken är din favorit i den fjärde deltävlingen? Rösta!

Melodifestivalen 2016: Publikundersökning deltävling 4 Reviewed by Pierre on 22:29:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Det som är fel med de här undersökningarna är dels att det är för få personer som tillfrågas, och att de ofta står i en klunga, där man svarar detsamma som grannen för att man inte riktigt bestämt sig än, har själv varit med på en sådan. Sen representerar det ju inte alls Sveriges befolkning, så en jättenypa salt behövs...Men tror de har topp tre rätt ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man får ju ta den för vad den är såklart, det är ju knappast någon vetenskapligt tillförlitlig undersökning, mer en kul grej. Men med reservationen att barnfamiljer alltid är överrepresenterade på repen tror jag ändå det ger någon slags bild!

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.