Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Molly Sandéns melodifestivallåt har läckt ut

Nej, skandalerna omkring årets upplaga av melodifestivalen vill visst inte riktigt ta slut - nu är en ny under upprinnelse! Aftonbladet har nämligen uppmärksammat att 30 sekunder av Molly Sandéns melodifestivalbidrag Youniverse finns tillgängliga för lyssning på e-handelsplatsen Amazon.

De 30 sekunderna är ett smakprov på låten som köpsajten har som standard att ge till kunderna som en förhandslyssning före ett köp - den brukar dock inte finnas tillgänglig för melodifestivalbidragen innan de tävlat på grund av de stränga reglerna omkring publicering som gäller för dessa. Trots detta har tydligen något gått snett den här gången.

Det är långt ifrån första gången delar av ett bidrag läcker ut i förväg. 2010 läckte delar av både Peter Jöbacks och Sibels låtar ut. Den gången var det SVT själva som råkat publicera smakproven av misstag och bidragen fick tävla trots allt. 2012 fanns en minut av Lisa Miskovskys och Charlottes Perrellis bidrag tillgängliga flera dagar i förtid och två år senare fanns hela Helena Paparizous Survivor tillgänglig på Soundcloud samma dag som den skulle tävla. Senast i fjol gjorde en inspelning från genrepet av Eric Saades Sting en vända på YouTube. I samtliga fall utan konsekvenser eftersom de inte medvetet spridits av artisten eller skivbolaget.

Trist med ännu en vägbula för Melodifestivalen (även om det är godis för snabba fans), men jag hoppas att det här inte får några vidare konsekvenser. Det rimliga är att klippet precis som i fallen ovan snabbt försvinner och att saken därmed är ur världen då det som skett med största sannolikhet är  ett misstag bortom kontroll för team Molly. Det återstår att se hur SVT ser på saken - man har ännu inte kommenterat händelsen.

Mollys bidrag hör till årets mest favorittippade och startar sist av alla i nästa veckas deltävling i Gävle.

Uppdatering: Smakprovet på Molly Sandéns Youniverse har nu plockats bort från Amazon och SVT har meddelat att bidraget kvarstår i tävlingen då varken artist eller skivbolag bidrog till det tillfälliga läckaget.

Molly Sandéns melodifestivallåt har läckt ut Reviewed by Pierre on 22:57:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Kommer bli uppriktigt ledsen om Molly diskas!.. får bara inte hända och förhoppningsvis gör de inte det heller. Har haft väldigt stora förhoppningar om att Youniverse skulle vara väldigt bra! Och det verkar den vara oxå (((efter att ha lyssnat))).. så en diskning är det sista jag hoppas på :p

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har väldigt svårt att se att en diskning skulle kunna bli aktuell. Det skulle vara om det visar sig att Molly eller hennes skivbolag medvetet sett till att klippet lagts ut - men det är knappast ett troligt scenario.

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.