Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i den andra semifinalen av UMK 2016

Cristal Snow, Mikael Saari, Annica Milán & Kimmo Blom
Efter gårdagens superlördag ser söndagen ut att bli en heldag av nationella uttagningar för min del - senast i raden att beta av blev den andra av tre semifinaler i Finlands UMK 2016 där vi fick se ytterligare sex av årets tävlande bidrag, varav tittarna röstade hälften vidare till final!

Om förra veckans semi var ljum för min del så hade jag desto mer att titta efter den här gången! Hela tre av mina förhandsfavoriter tävlade nämligen igår kväll!

Allra störst förhoppningar ställde jag till Cristal Snow och hans Love is Blind som varit min stora förhandsfavorit till slutsegern ända sedan bidragen släpptes - inte minst på grund av den grymma videon. Kanske har jag blivit just bländad av studioversionen och den där videon, för jag kände mig nästan lurad när jag nu såg låten framföras live. Numret förmedlade inget av känslan i videon och sånginsatsen behöver styras upp ordentligt!

Nästa favorit i raden var Mikael Saari. Jag har fortfarande inte förlåtit Finland för att han inte vann när han tävlade med den fantastiska We Should Be Through 2013. Snacka om en missad möjlighet! Årets låt On it Goes är plockad ur samma ådra men har inte riktigt samma nerv som föregångaren. Däremot är Mikael fortfarande en grym sångare vilket jag tycker man slarvar bort i det här numret som tar fokus från både rösten och låten. Lite onödigt, men trots det var det här min vinnare i den andra semin!

Även min tredje favorit, duettballaden Good Enough med Annica Milán och Kimmo Blom får minus för scennumret! Jag fattar inte alls poängen med allt mörker och ett så minimalt samspel mellan artisterna att det knappt framgår att de är medvetna om varandras existens.

Trots mina invändningar tycker jag mina förhandsfavoriter var starkare än konkurrenterna - och de finska tvtittarna höll med! All tre skickades vidare till final och får nu en ny möjlighet att slipa på sina framträdanden. Vi kollar in den jag tycker lyckades bäst igår - under hittar du länkar till alla bidrag:

Resultatet i den andra semifinalen av UMK 2016

Till final

Cristal Snow - Love is Blind
(Cristal Snow, Jimi Constantine, Samuel Kovanko)
Mikael Saari - On it Goes
(Mikael Saari)
Annica Milán & Kimmo Blom - Good Enough
(Jonas Gladnikoff, Matthew Ker, Michael James Down, Primoz Poglajen)

Utslagna

Attention 2 - Ready For the Show
(Henna Helasvuo, Lasse Turunen)
Rafaela Truda - Rise Up
(Kalle Mäkipelto, Olli-Matti Kalliosaari, Rafaela Truda)
Ylona - Blazing Fire
(Tero Kaikkonen, Jaakko Salovaara)
Resultatet i den andra semifinalen av UMK 2016 Reviewed by Pierre on 20:19:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag var nöjd i två fall av tre. Jag håller med dig till hundra procent om det du sa om Mikael Saari och att inte ha förlåtit Finland 2013. Vilken fantastisk låt han hade då och vilket nedköp till vinnarlåt de istället valde. Årets låt är inte lika stark men ändå riktigt bra.

    Annica och Kimmos låt var min andra favorit så minst lika glad där. Däremot är Cristals låt något helt annat. Innan jag säger mer för att slippa missförstånd. Att den har homosexuella förtecken har ingenting med det att göra. Vad fan har det med saken att göra rent ut sagt. Ok nu har jag sagt det så jag får bort dumskallar som lägger in sånt i allt. Nej men jag gillar helt enkelt inte låten. Den tär på mig från första till sista sekunden på något sätt.

    Men två av tre är ju inte illa. Dessutom att du och jag hade två lika :-) Som tredje hade jag föredragit Ylona

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.