Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i den andra semifinalen i Estland

Jüri Pootsman
Det dags att kolla in resten av de nationella uttagningarna från igår! Vi börjar i Estland där Eesti Laul 2016 var framme vid den andra och sista semifinalen. Tio bidrag tävlade om de fem sista platserna i finalen om två veckor!

Jag är lite kluven till det estniska upplägget med förinspelade shower! Det är tydligt att man utnyttjat det för att få till perfekt putsade nummer där varenda kameravinkel sitter och artisterna framstår i sin allra bästa dager. Resultatet är en av årets absolut snyggaste uttagningar - men vi vet absolut ingenting om vad artisterna verkligen går för när minsta lilla tupp i halsen lett till en omtagning.

Dessutom är startfältet väldigt varierat och brett! Esterna brukar inte banga för att plocka med riktigt alternativa bidrag och årets uttagning är inget undantag. Ett exempel är MeisterjaanParmupillihullus som klockar in som ett av årets mest udda bidrag i någon nationell uttagning, en experimentell låt med en mässande röst till en rytmiskt elektronisk ljudmatta med en framträdande mungiga på toppen! Nästa vecka tävlar den i finalen!

En titt på omröstningar i estnisk media inför finalen säger att den kommer att bli en strid mellan tre bidrag, Lauras och Cartoons från förra veckan (se här) och Jüri Pootsmans som tävlade igår. Jüri vann den estniska motsvarigheten till Idol förra året och tävlar nu med en låt av Stig Rästa, killen som ju representerade Estland tillsammans med Elina Born i Wien förra året. Det handlar om en snyggt instrumenterad ballad med en skönt nostalgisk 60-talsvibb - och riktigt bra röst. Jag saknar det lilla extra i låten och ser hellre en annan vinnare, men den vore inget för esterna att skämmas över i Stockholm! Vi kastar ett extra öga på den, där under hittar du hela resultatet med länkar till samtliga bidrag!

Resultatet i den andra semifinalen av Eesti Laul 2016

Till final

Go Away Bird - Sally
(Stanislav Bulganin)
Jüri Pootsmann - Play
(Fred Krieger, Stig Rästa)
Meisterjaan - Parmupillihullus
(Jaan Tätte Juunior)
I Wear* Experiment - Patience
(Hando Jaksi, Mikk Simson, Johanna Eenmaa)
Grete Paia - Stories untold
(Sven Lõhmus)

Utslagna

Púr Múdd - Meet halfway
(Oliver Rõõmus, Joonas Alvre)
Põhja-Tallinn & Jaagup Kreem - Ei ole mul olla
(Jaanus Saks, Kristjan Soomre, Mark Eric Kammiste, Hannes Agur Vellend, Herlend-Kaspar Raudkivi)
Anett Kulbin - Strong
(Anett Kulbin)
Gertu Pabbo - Miljon korda
(Priit Pajusaar, Maian-Anna Kärmas)
La La Ladies - Unikaalne
(Tatjana Mihhailova, Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Inga Tislar)

Resultatet i den andra semifinalen i Estland Reviewed by Pierre on 14:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.