Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i den andra semifinalen på Island

Vi fortsätter att kolla in vad som hände runtom i Eurovisioneuropa igår kväll! Det var ju en minst sagt intensiv dag - då bland annat Island hade en deltävling, den andra och sista semifinalen av Söngvakeppnin 2016!

Team Christer Björkmans pusslande med bidragens startnummer för att få till ett varierat och jämnt startfält må ha sina sidor - men nog känns det som om islänningarna borde ha testat det i år istället för att bara lotta in bidragen i semifinalerna! Den första semin förra veckan (se här) bjöd på stor variation och ett par riktigt starka bidrag - medan gårdagens semi blev en lång snoozefest med olika varianter på den akustiska balladen.

Inte märkligt då att islänningarna röstade vidare det enda som bröt av - en, hepp, ballad kryddad med en rappande Guðmundur Snorri även om det mer var en välkommen variation en bra. Härmed är det allt klart för nästa veckas final! Vem som vinner? För min del är det helt solklart att Raddirnar med Greta Salóme är vad islänningarna bör välja! Här är gårdagens resultat:

Resultatet i den andra semifinalen av Söngvakeppnin 2016

Till final

Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson - Spring yfir heiminn
(Júlí Heiðar Halldórsson, Guðmundur Snorri Sigurðarson)
Elísabet Ormslev - Á ný
(Greta Salóme Stefánsdóttir)
Alda Dís ArnardóttirAugnablik
(Alma Guðmundsdóttir, James Wong, Alda Dís Arnardóttir)

Utslagna

Pálmi Gunnarsson - Ég leiði þig heim
(Þórir Úlfarsson)
Erna Mist & Magnús Thorlacius - Ótöluð orð
(Erna Mist, Magnús Thorlacius)
Helgi Valur ÁsgeirssonÓvær
(Karl Olgeirsson)
Resultatet i den andra semifinalen på Island Reviewed by Pierre on 15:06:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. De har gått ut med och sagt att det inte blir något wildcard i år (synd tycker jag som velat ge det till Sigga och hennes Kreisi) Och Ja Greta måste vinna men islänningarna har liksom danskarna (och i viss mån finnarna) en tendens att välja bort sina bästa bidrag för något mer generiskt eller i finnarnas fall bara konstigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahh... det hade jag missat! För min del är jag väl inte alltför upprörd. Kreisi hade kanske varit kul att ha med i final - men jag kan leva utan den. För övrigt saknar jag inget i finalen faktiskt.

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.