Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i den första semifinalen i Estland

Laura
Ännu en nationell uttagning drog igång igår ikväll - Estlands Eesti Laul som hade sin första semifinal där tio bidrag tävlade om de fem första finalplatserna!

Den estniska uttagningen är lite lurig att dra slutsatser av - alla framträdanden är nämligen förinspelade vilket gör att de med stor sannolikhet är en ganska stor smula tillrättalagda. Å andra sidan ger det möjlighet att få till riktigt snitsiga scennummer med avancerad teknik - något esterna helt klart tagit fasta på i år!

Vad sägs till exempel om en blond, lockig sångerska som står blickstilla till en fartfylld låt medan färgglada animationer spelar över hennes kropp? Nej, jag talar inte om vår egen Wiktoria utan om sångerskan i Windy Beach som använde sig av just den effekten i inledningen av sitt bidrag igår. Inte fullt lika snyggt och avancerat - och dessutom åkte hon ut! Även Mick Pedaja lekte med animeringar på kroppen, men på ett helt annat sätt - och med bättre resultat. Honom kommer vi att få återse i finalen.

Då har jag ännu inte nämnt den riktiga extremen! Cartoon feat. Kristel Aaslaid tog nämligen det här med animerade nummer till en helt ny nivå. I deras Immortality är större delen av numret helt animerat, med en animerad version av Kristel i fokus. Först under den sista halvminuten får vi se hur hon verkligen ser ut... Frågan är om det här verkligen skulle gå att lösa alls i en livesändning? En finalplats blev det i alla fall!

Min favorit i startfältet var dock ingen av de redan nämnda utan Laura Remmel som några kanske minns som en tredjedel av Suntribe som utan större framgång representerade Estland i Eurovision Song Contest 2005 med Let's Get Loud. I en bokstavligen lysande outfit tog hon sig till final med Supersonic - vi kollar in den, därunder hittar du hela resultatet med länkar till bidragen:

Resultatet i den första semifinalen av Eesti Laul 2016

Till final

Mick Pedaja - Seis
(Mick Pedaja)
Laura - Supersonic
(Sven Lõhmus)
Kati Laev - Kaugel sinust
(Urmas Kõiv, Anneli Kõiv)
Cartoon feat. Kristel Aaslaid - Immortality
(Ago Teppand, Hugo Martin Maasikas, Joosep Järvesaar, Kerli Kõiv, Iiris Vesik, Kristel Aaslaid)
Kéa - Lonely boy
(Egert Milder, Robert Stanley Montes, Ian Karell)

Utslagna

The Jingles - Love a little bit
(Jonathan Flack, Hain Hoppe, Rauno Vaher, Tanel Liiberg)
Würffel - I’m facing north
(Kaspar Kalluste, Rosanna Lints)
Indrek Ventmann - Hispaania tüdruk
(Allan Kasuk)
Zebra Island - How many times
(Rasmus Lill, Helina Risti)
Windy Beach - Salty wounds
(Priit Uustulnd, Tuuli Rand, Mari Tamm)

Resultatet i den första semifinalen i Estland Reviewed by Pierre on 16:39:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.