Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i Ukrainas andra semifinal

En av de stora snackisarna bland eurovisionfansen den senaste veckan har varit den överlägsna vinnaren i förra veckans första semifinal av Ukrainas uttagning (se här) - 1944 med Jamala. Hon har fångat många med sin starka röst och utstrålning, men framför allt har det diskuterats om låtens politiska budskap verkligen passar i eurovisionformatet - den är ju inspirerad av historian om hennes gammelmormor som liksom många andra krimtatarer tvångsförflyttades till Uzbekistan och Kazakstan av Stalin under andra världskriget, vilket ännu är en inflammerad händelse. Igår var det dags för den andra sista semifinalen - och jag gissar att den leder till fler diskussioner, men av ett annat slag!

Även den andra semin fick nämligen en överlägsen vinnare - faktiskt ännu mer överlägsen än Jamala var senast! SunSay fick nämligen även de högsta möjliga poäng av juryn, men där Jamala fick knappt hälften av tittarnas röster så toppade SunSay det med drygt hälften av rösterna för sin Love Manifest! Till final gick för övrigt också ett av veckans svenskbidrag, Higher med NuAngels, skriven av bland annat Alexander Bard och Andreas Öhrn.

Så, vad ska fansen diskutera den här veckan? Givetvis att det nu finns två heta segerkandidater i Ukraina - varav jag definitivt är med team Jamala - men kanske ännu mer det faktum att Love Manifest ligger ute på YouTube (se här) sedan ett och ett halvt år tillbaka! Vilket ju ganska klart bryter mot regeln att bidrag inte får har publicerats före den 1 oktober året innan det ska eurovisiontävlas. Återstår att se vad det leder till... Här är gårdagens stora vinnare i Ukraina - därunder hittar du hela resultatet:

Resultatet i Ukrainas andra semifinalJurypoäng
Tittarröster
Totalt
Resultat
Procent
Poäng
1.
SunSay - Love Manifest
9
53,03%
9
18
Till final
2.
NuAngels - Higher
7
14,69%
8
15
Till final
3.
Pur:Pur - We Do Change
8
10,19%
7
15
Till final
4.
Arkadiy Voytyuk - Vse v tobi
4
5,34%
6
10
Utslagen
5.
Pringlez - Easy to Love
5
5,30%
5
10
Utslagen
6.
Alloise - Crown
6
1,95%
2
8
Utslagen
8.
Viktoria Petryk - Overload
2
4,64%
4
6
Utslagen
9.
Peaks of Kings - Last Hope
3
3,38%
3
6
Utslagen
10.
Japanda - Anime
1
1,47%
1
2
Utslagen
Resultatet i Ukrainas andra semifinal Reviewed by Pierre on 13:13:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.