Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Rykka representerar Schweiz med The Last of Our Kind

Den schweiziska uttagningen ESC 2016 – Die Entscheidungsshow är en komplicerad affär där fyra tvbolag representerande landets lika många officiella språk samarbetar för att ta fram ett bidrag. Uttagningen inleddes därför redan i somras men gick inte i mål förrän nu ikväll då man till sist bestämde sig för vilket bidrag man skickar till Stockholm i den avgörande finalen!

Sex bidrag tävlade under en direktsändning från Bodensee Arena i Kreuzlingen med Conchita Wurst som gästartist. Förutom tävlingsbidragen framförde de tävlande också vars en cover för att ytterligare visa vad an går för som artist inför de röstande tvtittarna och den tio man starka expertjuryn som stod för den andra halvan av kvällens röster.

Resultatet redovisades inte i en spännande omröstning, utan vi fick utan större ceremonier veta att segern gick till Rykka och hennes The Last of Our Kind, ett av bidragen som skakades fram av det tyskspråkiga tvbolaget SRF!

Det schweiziska startfältet kändes inte särskilt hett den här gången, men bland de alternativ man nu hade så tycker jag man valde rätt! The Last of Our Kind kommer inte att vinna i Stockholm - förmodligen kan den få svårt att ens passera semifinalhindret - men den känns klassisk eurovision och den har en tonartshöjning! Redan där har man tillräckligt på fötterna för att få mig att åtminstone sjunga med även om låten är i anonymaste laget. Så här såg det ut när Rykka framförde sitt och Schweiz bidrag ikväll:

Resultatet i finalen av ESC 2016 – Die Entscheidungsshow

1.
(Christina Maria Rieder, Mike James, Jeff Dawson, Warne Livesey)
2.
Bella C - Another World
(Ricardo Sanz, Steven Parry, Borislava Panosetti)
3.
Vincent Gross - Half a Smile
(Charlie Mason)
4.
Stanley Miller - Feel the Love
(William Luque, Natascia Da Prato)
5.
(Matteo Rossi)
6.
Kaceo - Disque d'or
(Nicolas Vivier, Karim Maghraoui, Luis Pisconte, Florian Casarsa, Quentin Mathieu, Oxsa)
Rykka representerar Schweiz med The Last of Our Kind Reviewed by Pierre on 23:29:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.