Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

San Remo 2016 efter den första kvällen

Förra året erbjöd det italienska tvbolaget RAI vinnarna i den anrika San Remo-festivalen att åka till Wien och Eurovision Song Contest för Italiens räkning. Vinnarna Il Volo accepterade som bekant och slutade till sist på en tredjeplats med sin Grande Amore. I år är planen densamma, vinnaren i San Remo 2016 kommer att erbjudas en tripp till Stockholm - och den här veckan går tävlingen av stapeln!

Vi tar lite om det en smula snåriga upplägget först! San Remofestivalen är uppdelad i två tävlingsklasser; en för nykomlingar där åtta bidrag tävlar - Nuove Proposte, och en för etablerade artister där tjugo bidrag tävlar - Campioni. Nykomlingsklassen lämnar jag härmed därhän då det är vinnaren i Campione som det här handlar om!

Under tävlingens första kväll, igår tisdag, framfördes de tio första bidragen. Ingen utslagning skedde, men en omröstning genomfördes där tittarna stod för hälften av rösterna och den församlade pressen stod för den andra halvan. Den ledde till att fyra av bidragen markerades som liggande i farozonen för att slås ut. Ikväll sker samma sak med de återstående tio bidragen.

Under den tredje kvällen sker en tävling i tävlingen! De tjugo artisterna framför då covers på inhemska eller internationella hits på italienska tillsammans med en annan inbjuden artist och en vinnare av ett specialpris röstas fram.

Under den fjärde kvällen är det dags för utslagning! Nu röstar tre grupper: Till 40% räknas rösterna från tittarna, 30% kommer från en expertpanel bestående av åtta profiler i musikbranschen och 30% från en demografisk jury bestående av 300 musikfans från hela landet som röstar hemifrån. Deras röster läggs ihop med rösterna från de båda inledande kvällarna. De fem bidrag som får minst antal röster av dem går vidare till en ny omröstning där tittarna får rädda ett av bidragen vidare - medan övriga fyra slås ut.

Den femte kvällen, på lördag, är den stora finalkvällen! Alla tidigare röster nollställs och en ny omröstning sker med samma röstfördelning som kvällen före - 40% tittarna, 30% experter och 30% demografisk jury. I en första omröstning sållas tre superfinalister fram bland de sexton bidragen och därefter sker en avgörande omröstning och vi har en vinnare - som får möjligheten att åka till Stockholm!

Igår inleddes alltså tävlandet med de tio första bidragen! Du kan se resultatet och framträdandena via länkarna här nedan - och det är väl värt att se! Det är liksom svårt att inte älska tävlingen som ännu känns väldigt italiensk och just traditionstyngd när den nu avgörs i sin 66e upplaga!

Resultatet efter den första kvällen i San Remo 2016

Lorenzo Fragola - Infinite volte
(Lorenzo Fragola, Rory Di Benedetto, Rosario Canale, Fabrizio Ferraguzzo, Antonio Filippelli)
Giovanni Caccamo & Deborah Iurato - Via da qui
(Giuliano Sangiorgi)
(Saverio Grandi, Luca Chiaravalli, Gaetano Curreri)
(Giuseppe Anastasi)
(Enrico Ruggeri)
Rocco Hunt - Wake Up
(Rocco Pagliarulo, Vincenzo Catanzaro, Simone Benussi)

I riskzonen för utslagning

(Marco Masini, Marco Adami, Antonio Iammarino)
Dear Jack - Mezzo respiro
(Roberto Balbo, Stefano Paviani, Leiner Riflessi, Claudio Corradini)
Morgan & Bluvertigo Semplicemente
(Marco Castoldi)
Irene Fornaciari Blu
(Irene Fornaciari, Diego Calvetti, Giuseppe Dati, Marco Fontana)
San Remo 2016 efter den första kvällen Reviewed by Pierre on 17:35:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.