Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sing It Away med Sandhja tävlar för Finland i Stockholm

Sandhja
Det är dags att titta på vad som hände runt om i Europa medan vi skickade Molly Sandén och Frans till melodifestivalfinal - det var ju inte lite det, men vi börjar med Finland! Efter tre inledande semifinaler avgjordes ikväll finalen av den finska uttagningen UMK 2016 där nio bidrag tävlade om den finska platsen i Stockholm!

Förra året skickade Finland Pertti Kurikan Nimipäivät till Wien och hamnade sist i semifinalen, vilket kanske var en av anledningarna till att man i år gjort en regeländring. I fjol stod juryn bara för 10% av rösterna i finalen, men i år fick de halva röstningsmakten medan tittarna stod för den andra halvan.

Och nog fick den ändringen ordentligt utslag i omröstningen! Juryn hade nämligen en stor favorit i 24-åriga Sandhja Kuivalainen och hennes smittande dansanta Sing It Way som hade 27 poängs försprång ner till Mikael Saari på andraplatsen när juryns röster fördelats. Tittarna var inne på en annan linje. Även de hade Saari på en andraplats, men Sandhja var bara trea medan deras högsta poäng gick till Saara Aalto - vilket ledde till en tajt röstsammanräkning. Med bara sex poängs övervikt till Sandhjas fördel tog hon hem segern tack vare att hon var en så tydlig favorit hos juryn.

Finland representeras alltså av skönt dansant och väldigt ofinsk soul i Stockholm - och jag tycker man gjorde ett riktigt bra val, definitivt bättre än om tittarna fått som de ville! Låten svänger ett helt gäng och Sandhja har en röst att räkna med - jag tippar att det här kan bli ett riktigt roligt eurovisionår för Finland, särskilt om man lyckas pimpa till scennumret (även om jag gillar den sköna bakgrundskören). Här är årets finska bidrag Sing It Away med Sandhja:

Resultatet i finalen av UMK 2016Jurypoäng
Tittarpoäng
Totalt
1.
Sandhja - Sing it Away
(Sandhja, Milos Rosas, Heikki Korhonen, Petri Matara, Markus Savijoki)
98
62
160
2.
Saara Aalto - No Fear
(Saara Aalto)
67
87
154
3.
Mikael Saari - On it Goes
(Mikael Saari)
72
79
151
4.
Barbe-Q-Barbies - Let Me Out
(Janne Saksa, Niki Westerback, Tracy Lipp)
46
39
85
5.
Annica Milán & Kimmo Blom - Good Enough
(Jonas Gladnikoff, Matthew Ker, Michael James Down, Primoz Poglajen)
35
46
81
6.
Cristal Snow - Love is Blind
(Cristal Snow, Jimi Constantine, Samuel Kovanko)
41
39
80
7.
Eini Draamaa
(Janne Rintala)
32
29
61
8.
Stella Christine - Ain't Got Time for Boys
(Stella Christine)
19
28
47
9.
Tuuli Okkonen - Don't Wake Me Up
(Michael James Down, Primoz Poglajen, Dimitri Stassos, Tuuli Okkonen, Johnny Sanchez, Sara Ljunggren)
20
21
41
Sing It Away med Sandhja tävlar för Finland i Stockholm Reviewed by Pierre on 23:13:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag tror stenhårt på att Finlands bidrag kommer att plocka hem segern i årrets ESC-final som avgörs på Globen i Stockholm i Sverige maj 2016. Sandhjas låt "Sing it away" är en härlig snabb diskolåt som kommer att gå hem och sopa hem massor av 12 -poängare En skön låt med härligt diskostuk från 1970-talet och 1980-talet,så mitt betyg blir 12 poäng till Finland från Patrik i Sverige

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.