Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tyskland har valt - Jamie-Lee Kriewitz till Stockholm!

Tyskland hade inte alls tänkt ha en nationell uttagning i år. Redan i november gick man ut med att man internt utsett Xavier Naidoo till sin representant i Stockholm -  bara för att bara några dagar senare dra tillbaka sitt val sedan det mötts av starka reaktioner omkring Xaviers person (se här). Lösningen blev att trots allt hastigt och lustigt pussla ihop en nationell final och ikväll gick den av stapeln, Unser Song für Stockholm!

Under programledning av Barbara Schöneberger fick vi se en ganska ambitiös produktion från en tvstudio i Köln. Trots den korta tiden för förberedelse hade tyskarna dessutom lyckats skrapa ihop ett riktigt namnkunnigt startfält - även om jag tycker att de tio tävlande bidragen överlag kändes mer som schyssta albumspår än tävlingsbidrag.

Valet bland de tio låg helt i tvtittarnas händer och i en första röstningsomgång röstade de fram tre superfinalister - köttfärslimpe-rockarna Avantasia, The Voice-vinnaren Jamie-Lee Kriewitz som uppträdde med en hel liten djurpark på huvudet samt den björnige singer/songwritern Alex Diehl som påminde en hel del om killen som vann förra årets tyska final för att sedan avsäga sig segern.

Superfinalen vanns av låten Ghost framförd av den 17-åriga Jamie-Lee Kriewitz som fick 44,5% av de inkomna rösterna. Strax före jul vann hon den senaste upplagan av tyska The Voice där hon bland annat tävlade med den här låten - och nu vann hon alltså också här.

Hon lär dock inte vinna i Stockholm i maj. Trots att jag gillar låten och ännu mer Jamie-Lees sköna och väldigt egna stil, och trots att den kändes både klart modernast och som det rimligaste valet i kvällens startfält så måste jag också konstatera att den helt saknar allt vad vinnar-edge heter. Tyskarna får nog ställa in sig på en ganska medioker placering även i år är jag rädd... Döm själv, här är årets tyska bidrag (Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!):

Resultatet i finalen av Unser Song für Stockholm

Resultatet i den första röstningsomgången



Röster


Antal
Procent
1.
Jamie-Lee KriewitzGhost
(Thomas Burchia, Anna Leyne, Conrad Hensel)
221’846
28,78%
2.
(Tobias Sammet)
124’825
16,19%
3.
Alex Diehl - Nur ein Lied
(Alex Diehl)
124’268
16,12%
4.
Laura PinskiUnder The Sun We Are One
(Ralph Siegel, John O'Flynn)
84’642
11,11%
5.
Gregorian - Masters Of Chant
(Frank Peterson, Amelia Brightman, Toni Pintos, Basti Inselmann)
69’784
9,06%
6.
(Philippe Heithier, Götz von Sydow)
42’576
5,52%
7.
Ella EndlichAdrenalin
(Erik Macholl, Andreas John, Bahar Henschel)
41’172
5,34%
8.
KeømaProtected
(Chris Klopfer, Kat Frankie)
25’609
3,32%
9.
Joco - Full Moon
(Cosima Carl, Josepha Carl, Anya Weihe)
22’645
2,93%
10.
(Christian Friedel, Philipp Makolies, Duncan Townsend)
12’332
1,63%

Resultatet i superfinalen



Röster


Antal
Procent
1.
Jamie-Lee KriewitzGhost
(Thomas Burchia, Anna Leyne, Conrad Hensel)
498’293  
44,5%
2.
Alex Diehl - Nur ein Lied
(Alex Diehl)
380’293  
33,9%
3.
(Tobias Sammet)
241’573  
21,6%
Tyskland har valt - Jamie-Lee Kriewitz till Stockholm! Reviewed by Pierre on 22:32:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Avantasia var klart bäst men Jamie-Lee är helt ok som vinnare

  SvaraRadera
 2. Jag tror faktiskt att Tyskland visst kan ha vinstchans med denna låten (dock tycker jag att Avantasia var mycket bättre) Definitivt topp 10 igen iaf tror jag på. Hon behöver dock lite ny styling så hon inte ser ut som en manga-figur

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det blir svårt att få henne att ändra stil, det verkar vara hennes grej. Hon körde ju på manga-prylen igenom hela The Voice! Och jag får nog säga att jag tycker den är rätt skön och den får henne att sticka ut. Är däremot väldigt glad att inte Avantasia vann. Jag gillade inte Meat Loaf när han var het och det här låter likadant fast 30 år senare.

   Radera
 3. Helt rätt vinnare! Trodde Alex Diehl skulle vinna med tanke på han som vann förra året så allt annat var en befrielse. Fattar inte vad folk ser i den där dammiga rocklåten! Men kul final! Siegel är så jävla fräck som snor numret rakt av från A million voices, men kan inte låta bli att ändå gilla låten lite. Väldigt besviken på Gregorian också, det lär riktigt surt emellanåt annars hade de nog hamnat högre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... håller helt med om Siegel! Numret hade ju varit riktigt coolt - om det nu inte var den lilla detaljen att exakt samma sak gjordes i Wien! Igår kändes det nästan som en parodi på AMV! Och låten... ja nog låter det Siegel och jag kan förstå lite vad du menar. Det är Eurovision som det lät förr. ;)

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.