Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Made of Stars med Hovi Star tävlar för Israel

Efter fjorton shower var den israeliska eurovisionuttagningen HaKokhav HaBa L'Eirovizion ikväll framme vid den avgörande finalen!

Finalen, som kändes som en lite exotisk variant på ett Idol-avsnitt, avgjordes i två omgångar. Först ställdes de fyra tävlande mot varandra i dueller där de framförde covers - och tvtittarna fick rösta fram två vinnare som gick vidare till en superfinal. Därefter fick en jury rösta vidare en av duellförlorarna - och vi fick en superfinal med de tre tävlande!

I superfinalen fick tittarna rösta på egen hand - och det blev en riktigt jämn fajt mellan de båda artisterna som tävlade med samma låt, Nofar Salman och Hovi Star som båda framförde versioner av Made of Stars skriven av Doron Medalie som också skrev förra årets israeliska succébidrag Golden Boy. Det blev fältets ende manlige deltagare Hovi Star som avgick med segern och alltså blir den som får åka till Stockholm med sin version av Made of Stars!

Det israeliska maratonformatet lyckades helt klart vaska fram röststarka finalister, och frågan är om man inte också valde det allra starkaste kortet om vi snackar just röst, utstrålning och scennärvaro. Låten, ett stycke eurovision-drama i midtempo, är jag däremot inte helt övertygad om ännu, även om Hovi sålde in den riktigt duktigt ikväll. Här är årets bidrag från Israel, Made of Stars med Hovi Star (Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!):

Resultatet i de inledande duellernaRöster
Resultat
Första duellen


Hovi Star - Stay with Me (original Sam Smith)
79%
Till final
Ella Daniel - Happy (original Pharrell Williams)
67%
Till final som wildcard
Andra duellen


Nofar Salman - Mangina (original Eden Ben Zaken)
76%
Till final
Gil Hadash - The Show Must Go On (original Queen)
49%
Utslagen

Resultatet i superfinalenResultat
1.
Hovi Star - Made of Stars 
(Doron Medalie)
68%
2.
Nofar Salman - Made of Stars 
(Doron Medalie)
67%
3.
Ella Daniel - Somebody Out There
(David Maman, Phillip Hayun)
58%
Made of Stars med Hovi Star tävlar för Israel Reviewed by Pierre on 23:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.