Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Francesca Michielin med den italiengelska eurovisionversionen

Sedan Francesca Michielin tog hem andraplatsen i San Remo-festivalen och togs ut att representera Italien i Eurovision Song Contest i februari har videon till hennes bidrag Nessun Grado Di Separazione fått över tio miljoner spelningar på YouTube! Imponerande - men det är ju inte den versionen vi kommer att få höra i Stockholm!

I den nya eurovisionversionen har man tvingats skala bort en dryg halvminut för att möta tävlingens treminuterskrav och en av refrängerna sjungs nu på engelska vilket föranlett en ny engelsk titel - No Degree of Separation. För övrigt känns låten väl igen!

Jag är glad att man inte gav sig på att göra några större ingrepp - det innebär att jag kan fortsätta behålla Italiens bidrag som en av mina stora favoriter den här säsongen! En liten refräng på engelska känns som en rimlig kompromiss när man nu tycker att man måste klämma in det språket! Så här kommer No Degree of Separation med Francesca Michielin att låta i Stockholm i maj:

Du hittar alla bidragen i Eurovision Song Contest 2016 här!
Francesca Michielin med den italiengelska eurovisionversionen Reviewed by Pierre on 09:33:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Tycker den är lite odynamisk, puttrar på i sakta mak utan att det händer nånting egentligen, lite som Frans, men hamnar säkert på övre halvan...

    SvaraRadera
  2. Philip Holmgren27 mars 2016 01:14

    Tycker mycket om när man gör en sådan här språk-kompromiss. :-)

    Ett bidrag på Svengelska skulle säkert också kunna funka bra i Melodifestivalen, om man bara la mödan på det. ;-)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.