Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Good Evening Europe! - den officiella eurovisionutställningen

Lagom till eurovisionveckan i Stockholm i maj invigs den officiella eurovisionutställningen Good Evening Europe! i Pop House på Djurgården, där den får husera tillsammans med ABBA - The Museum!

Utställningen behandlar hela Eurovision Song Contests 60-åriga historia och har tagits fram av EBU i samarbete med ABBA-museet efter initiativ av Björn Ulvaeus och Jon Ola Sand.

Besökarna kommer att kunna vältra sig i hundratals timmar av eurovision! Varenda upplaga av tävlingen har digitaliserats och visas upp, från den första 1956 då Lys Assia vann till den senaste förra året då vår egen Måns Zelmerlöw tog hem segern, allt tillsammans med bilder och kläder från utvalda artister. En speciell vägg i utställningen kommer dessutom att hylla de hittills sex svenska vinnarna i Eurovision Song Contest med berättelser skrivna av Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.

En tom plats i utställningen dediceras till årets vinnare som inbjuds att komma dit dagen efter sin seger och placera ett föremål från sitt framträdande där! För den som själv vill inta eurovisionscenen kommer det att finnas möjlighet att själv framföra sina eurovisionfavoriter!

Det här låter ju som ett helt givet stopp när man landar i Stockholm framöver! Utställningen invigs den 7 maj och är öppen för allmänheten från och med dagen därpå.

Good Evening Europe! - den officiella eurovisionutställningen Reviewed by Pierre on 08:26:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Vet man hur länge utställningen kommer vara kvar?

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.