Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Kroatiens eurovisionbidrag utreds för plagiatanklagelser

Om det nu är relativ stiltje på eurovisionnyhetsfronten så får man själv bli en del av nyheten! Just nu utreds nämligen årets kroatiska eurovisionbidrag Lighthouse med Nina Kraljić för anklagelser om plagiat - på grund av mig!

Bakgrunden är det inlägg jag skrev om bidraget när det först presenterades för tre veckor sedan. Jag var överlag väldigt positiv och skrev bland annat att låten ekar rejält av vår egen Zara Larssons megahit Uncover i refrängen. Just den raden snappades upp av någon kroatisk journalist som, möjligen med hjälp av Google Translate, vridit det till att jag anklagar bidraget för att vara plagiat.

Påståendet fick snabbt fötter i kroatisk media och en liten schlagerfjäder har nu blivit en fullfjädrad eurovisionhöna. Idag kommer nämligen Kroatiens nationella tvbolag HRT enligt uppgift ha ett krismöte för att utreda om det finns grund för de påstådda plagiatanklagelserna!

Situationen känns en smula bisarr, men till alla de kroatiska besökare som just nu invaderar Pierre's Schlager för att kolla in vem den råpuckade svensken är säger jag att jag fortfarande tycker ert bidrag hör till årets bästa - och att Lighthouse lär gå helt fri från alla anklagelser om plagiat. Det råder uppenbarligen viss inflation i det begreppet... Jämför själv de båda låtarna här nedan!

Uppdatering: Vid dagens möte på HRT friade en expertpanel om tre ledamöter Lighthouse från plagiatmisstankarna. Låtarna har visserligen två takter i rad gemensamt, men detta är inget ovanligt och inget skäl för att fälla för plagiarism.

Kroatiens eurovisionbidrag utreds för plagiatanklagelser Reviewed by Pierre on 12:37:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Dear Pierre!

    If you can send a disclaimer to our media, we would be very thankfull! :)

    SvaraRadera
  2. If this is what the fuzz is about I'm embarrassed for media in my country :-(

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.