Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Armeniens bidrag LoveWave med Iveta Mukuchyan

Redan i oktober meddelade Armenien att man tänker skicka den 29-åriga Iveta Mukuchyan som sin representant i Eurovision Song Contest 2016. I samband med det efterlyste man ett lämpligt tävlingsbidrag åt henne - men först i kväll presenterade man sitt val, låten LoveWave.

Som artist uppmärksammades Iveta först 2010 då hon tävlade i en den armeniska motsvarigheten till IdolHay Superstar, där hon slutade femma. Två år senare tävlade hon i tyska The Voice där hon tog sig vidare till de tvsända liveshowerna och bland annat framförde Euphoria i en tolkning där det tydligt framgår att hon är skolad jazzsångerska.

Om låten säger Iveta att hon ville sjunga om en känsla som alla känner igen och längtar efter, en känsla som både skapar och förstör, styrker och försvagar, sliter sönder och bygger ihop. En känsla av rymd och tid, som är oförutsägbar som ett hav och kraftfull som en våg. En känsla som är värt att kämpa för. Kärleken.

Om hon var ute efter att visa på den känslans komplexitet så får man väl säga att hon lyckats! Armenierna har inte direkt gjort det enkelt för sig. Låten är välproducerad, men jag hade önskat en tydligare melodi och en hook som griper tag. Efter en första lyssning kan jag sträcka mig till att det låter intressant, med en tydlig nationell ton som bästa säljpunkt. Kanske kan den ta sig med lyssningarna? Här är årets bidrag från Armenien:

Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!
Lyssna på Armeniens bidrag LoveWave med Iveta Mukuchyan Reviewed by Pierre on 19:13:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Låter redan som att det kan bli en av mina favoriter, älskar produktionen och uppbyggnaden :D
    Just nu känns det som att Semi 1 kommer att bli ljusår bättre än andra. Känns redan som ett blodbad!

    SvaraRadera
  2. Är oxå en av mina favoriter och håller med Axel i allt han skriver!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.