Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Greklands bidrag Utopian Land med Argo

För en månad sedan meddelades att Grekland kommer att representeras av den helt oetablerade gruppen Argo i Stockholm, vilket innebär att man för första gången på tolv år representeras av ett internt utvalt bidrag med. Idag presenterades också deras tävlingsbidrag Utopian Land i ett nyhetsprogram i tv!

Bidraget är ett stilmässigt hopkok av främst hiphop och pontisk folkmusik med en text om flyktingkrisen och Europas ekonomiska svårigheter - och framför allt om hur vi kan övervinna dem om vi tillsammans tar sikte på ett utopiskt land. Fem av de sex gruppmedlemmarna är pontiska greker från Georgien och Ryssland där en stor del av den pontisk-grekiska minoriteten bor vilket också avspeglas i deras låt där man vilt blandar engelska, grekiska och pontisk grekiska.

Jag delar genast ut pluspoäng för språkval och det etniska soundet, vilka båda dessutom ger bidraget fördelen av att sticka ut i startfältet. Låten i sig är väl däremot ingen höjdare direkt, även om jag inte riktigt är med på det tydligen väldigt kritiska bemötandet bidraget fått på hemmaplan. Grekerna har hittills aldrig misslyckats med att ta sig till final - och funkar det här hyggligt på scenen i maj så tror jag nog de kan fixa det även i år! Här är Utopian Land med Argo i den officiella videon:

Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!
Lyssna på Greklands bidrag Utopian Land med Argo Reviewed by Pierre on 17:14:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag tänker främst på Clint Eastwood av Gorillaz när jag hör detta, och det i positiv mening!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.