Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Israels fyra alternativ

Årets israeliska uttagning till Eurovision Song Contest har fått flyga lite under min radar fram tills nu - men faktum är att HaKokhav HaBa L'Eirovizion, en Idol-liknande tvshow, faktiskt inleddes redan i december!

Anledningen till att den fått vara ifred fram till nu är det utdragna upplägget. Sedan december har man avverkat fjorton shower som "bara" gått ut på att á la Idol plocka bort artister. Nu återstår bara en enda show och bara fyra artister är kvar i tävlingen - och i finalen på torsdag tävlar de med låtarna de vid seger tar med sig till Stockholm! Nu blir det med andra ord intressant på allvar!

Idag presenterades dessutom de tävlande låtarna så att vi har möjlighet att lyssna in oss lagom till på torsdag! Över 100 bidrag skickades in till tävlingen och bland dem har artisterna sedan fått välja fritt. Det föll sig inte bättre än att två av artisterna faktiskt valt samma låt, Made of Stars skriven av Doron Medalie som också skrev förra årets israeliska succé Golden Boy. De båda framför den dock med helt olika arrangemang.

Efter en första genomlyssning är det dock ingen av dem jag faller mest för - jag väljer hellre eurovisionschlagriga Somebody Out There med Ella Daniel, även om jag tror den får svårt att topp förra årets israeliska topp-tio-placering. Vi får se vad som kan tänkas hända med bidragen när de framförs live på torsdag - maratonuttagningen har i alla fall alldeles uppenbarligen lyckas föra med sig ett röststarkt finalfält! Här är alla de fyra tävlande:

De tävlande bidragen i finalen av HaKokhav HaBa L'Eirovizion

Hovi Star - Made of Stars 
(Doron Medalie)

Nofar Salman - Made of Stars 
(Doron Medalie)

Ella Daniel - Somebody Out There
(David Maman, Phillip Hayun)

Gil Hadash - Follow the Sun 
(Stav Beger, Tom Gefen)
Lyssna på Israels fyra alternativ Reviewed by Pierre on 17:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.