Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Maltas Ira Losco byter till en svensklåt!

Ända sedan Ira Losco vann Maltas uttagning till Eurovision Song Contest i slutet av januari har det pratats om att hon funderar på att byta ut sin vinnarlåt Chameleon - och nu är det klart att det blir så!

Genast efter segern på hemmaplan signalerade Ira att hon inte var särskilt förtjust i sin vinnarlåt och snart stod det klart att hon tänkte se över den möjlighet att byta ut sitt bidrag som det maltesiska regelverket öppnar upp för. Hon spelade in nio helt nya bidrag samt en helt ny version av vinnarlåten och satte dem i händerna på dels en inhemsk expertjury och dels jurygrupper från tretton europeiska länder, sammansatta av folk i musikbranschen och lät dem välja - och nu är valet gjort!

Ira kommer att åka till Stockholm med bidraget Walk on Water, skrivet av Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Molly Pettersson Hammar och Ira själv, vilket ju är nästan samma team som skrev Mollys I'll Be Fine som tävlade i Melodifestivalen förra året. Låten var enligt uppgift den överlägsna favoriten bland de röstande jurygrupperna.

Ett nionde bidrag med svenska upphovsmän var kanske inte vad startfältet var i mest skriande behov av - men hey, jag gillade verkligen inte Chameleon, så låtmässigt kan ju det här bara vara ett lyft! Särskilt kul är det ju definitivt för Molly Pettersson-Hammar som härmed får eurovisiontävla trots ett par lagom lyckade försök här i Sverige - så stort grattis till henne!

Bidraget kommer att presenteras i ett nyhetsprogram i maltesisk tv nu på torsdag kväll.
Maltas Ira Losco byter till en svensklåt! Reviewed by Pierre on 21:02:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Trist! är min försa tanke.. jag gillade Chameleon :p men är den nya låten bättre så är inte jag ledsen xD gillar hursomhelst Ira och tror hon kan göra dom flesta låtarna bra! : )

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.