Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2016: Inför Andra Chansen i Halmstad

Ikväll är det dags - startfältet i nästa veckas final ska fyllas i Andra Chansen från Halmstad Arena i Halmstad!

Till stora delar är upplägget detsamma som förra året! Bidragen är ihop-parade i fyra dueller och vinnarna i dessa tar vardera en av de fyra finalplatsera. Duellerna är sammansatta av SVT utifrån principerna att treorna från deltävlingarna möter fyrorna och man möter inte ett bidrag man redan mött i deltävlingen. I år känns det givet att det innebär att Samir & Viktor, Isa, Boris René och Panetoz var treor i sina deltävlingar, medan Albin & Mattias, Molly Pettersson Hammar, SaRaha och Dolly Style var fyror.

En stor nyhet blir det dock i hur de fyra duellvinnarna avslöjas! När det är dags kommer nämligen självaste Christer Björkman att dyka upp på scenen. Han presenterar då startordningen i finalen på ett bräde - förutom platserna som är vigda åt bidragen från Andra Chansen. Dessa avslöjas en i taget och får således genast sitt startnummer i finalen.

Den här veckan får Gina Dirawi programledarsällskap av Ola Salo och Peter Jöback som bland annat kommer att framföra en nyskriven duett tillsammans. Dessutom kommer musikjournalisten Anna Charlotta Gunnarson, känd från UR-serien Pop och politik, att hjälpa oss att sätta fokus på finalen genom att grotta ner sig i de redan finalklara bidragen. Som om inte Andra Chansen redan är rena julafton för barnpubliken med Samir & Viktor, SaRaha och Panetoz så gästar dessutom Hasse "Kvinnaböske" Andersson!

Hur det går i duellerna? Well, två av dem känns helt solklara, i en av dem slåss hjärta mot hjärna i en stenhård fajt medan den fjärde känns närmast omöjlig att tippa! Har nedan har du min analys av läget och du hittar också klippen från när bidragen först tävlade i sin deltävling! Visa vad du tycker genom att rösta i omröstningarna!

Duell 1
Panetoz – Håll om mig hårt
vs.
Molly Pettersson Hammar – Hunger

Här bör det inte vara något som helst snack om saken! Panetoz syns och hörs överallt just nu medan Molly Pettersson Hammar som enda tävlande i Andra Chansen faktiskt lyser helt med sin frånvaro i allehanda listor, vare sig det gäller försäljning, antal spelningar eller popularitet. Med stor sannolikhet går Panetoz till final ikväll för andra gången på lika många försök.Duell 2
Albin & Mattias – Rik
vs.
Boris René – Put Your Love on Me

Den andra duellen är den som känns riktigt svårtippad! Kollar vi in listor så är det ganska jämt skägg mellan Albin & Mattias och Boris René, men duon får ändå ses ha en fördel i att man med stor framgång fått sin låt pluggad i radio i fyra veckor nu. Å andra sidan brukar folk börja hitta fokus ungefär här, och Boris låt känns klart mer melodifestival än killarnas låt. Jag tippar med hjärtat att Boris vinner, men det känns helt öppet!Duell 3
Isa – I Will Wait

vs.
SaRaha – Kizunguzungu

Hjärta och hjärna är just nu inne i en hård fajt här. I min värld borde Isa redan vara i final med sin supersnygga ballad, men det är bara att konstatera att SaRaha lyckats få till en dunderhit med Kizunguzungu, och det framför allt hos gruppen yngre och frenetiskt app-röstande. Det här är ju precis samma sits som fjol när Kristin Amparo ställdes mot Hasse Andersson - och det vet ju vi hur det slutade... Jag är rädd att samma sak händer här, även om jag fåfängt hoppas på ett under.Duell 4
Dolly Style – Rollercoaster
vs.
Samir & Viktor – Bada nakna


Precis som den första duellen så känns den sista avgjord på förhand. Dolly Style och Samir & Viktor har förmodligen sina flesta fans i samma målgrupp och i det valet lär det bli överkörning. Sett till listplaceringar har faktiskt Samir & Viktor årets överlägset största melodifestivalhit (även om Frans snabbt knappar in) - och då lär inte det här kunna sluta med annat än nakenbad även i Friends Arena!

Melodifestivalen 2016: Inför Andra Chansen i Halmstad Reviewed by Pierre on 15:55:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Tror det blir Panetoz, Boris, Saraha och S&V till final.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att man fick rätt! :-D

   Radera
 2. Jag tycker ärligt talat att han borde ha stryk den där Viktor Frisk. Står och fjantar på scen genom att visa överkroppen och dessutom helt utan talang den jävla smilfinken.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.