Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Moment of Silence med Ovidiu Anton vann i Rumänien

Helgen avrundades med finalen av Rumäniens uttagning Selecția Națională 2016! Semifinalen i fredags skakade fram sex finalister och ikväll fick tittarna ta ställning till vilket av dem som blir Rumäniens bidrag i Stockholm i maj!

Trots bara halvdussinet bidrag drog rumänerna ut på godsakerna i två och en halv timme innan man kom till skott och avslöjade hur tittarna röstat. På vägen dit bjöds vi bland annat på Rise Like a Phoenix med Cezar, Rumäniens eurovisionrepresentant 2013 och Lidia Isac som är Moldaviens representant i Stockholm framförde sitt bidrag Falling Stars.

Resultatet meddelades genom att placeringarna för de tävlande lästes upp bakifrån ända tills bara en enda återstod, Moment of Silence med Ovidiu Anton som alltså åker till Stockholm för Rumäniens räkning i maj!

Läste du min rapportering från semifinalen så vet du redan vad jag tycker om vinnaren - utan någon som helst tvekan landar Moment of Silence sist om jag ska ranka de av årets bidrag som redan är klara. Det är svulstig teatralisk rockopera á la Meat Loaf som tar sig själv på alldeles för stort allvar, framfört av en tillgjort överspelande snubbe som ser ut att ha plockats in direkt från medeltidsveckan.  Jag tror inte det går fullt så illa i Stockholm, men för min del är det här pompösa dramat bara skrattretande. Här har ni årets bidrag från Rumänien (Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!):

Resultatet i finalen av Selecția Națională 2016Röster
1.
Ovidiu Anton - Moment of silence
(Ovidiu Anton)
6’585
2.
Vanotek feat. The Code & GeorgianI’m coming home
(Vanotek, Catană Ionuţ, Alex Cotoi, Sorin Seniuc, Adriana Rusu, Anastasia Sandu)
4’702
3.
(Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă)
3’491
4.
Dream Walkers - Let it shine
(Cristian Faur)
2’332
5.
M I H A I - Paradisio
(Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Pădure)
2’142
6.
Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - The Voice
(Doru Todoruţ, Irina Baianţ)
1’235
Moment of Silence med Ovidiu Anton vann i Rumänien Reviewed by Pierre on 21:59:00 Rating: 5

8 kommentarer:

 1. Herregud... här behövs en rejäl skämskudde! :-S

  SvaraRadera
 2. Om Chiara och Roger Pontare fick en son... :D

  SvaraRadera
 3. Philip Holmgren6 mars 2016 22:39

  Då blir jag lite mer nyfiken på om du kan förklara hur M I H A I kom näst sist av alla.

  Något måsta ha varit lite galet med hans uppträdande elller? :-p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ett märkligt uppträdande, även om jag givetvis inte kan förklara hur rumänerna tänker. Du kan ju titta själv om du missade finalen, länken finns i resultatlistan här ovanför! :-)

   Radera
 4. Och för mig är detta ett av de bästa bidragen hittills i år. Den går absolut till final och där kanske nedre halvan av startfältet. Men det här är ju befriande och helt underbart och vilken röst killen har!! Mycket bättre än Mihai som var överhypad på grund av gamla meriter enligt mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har verkligen konstig musiksmak, det här var ju skitdåligt...

   Radera
  2. Hur enkelt som helst. Du har en sorts smak och den här Johanna har en annan. Finns inget lägre än att se ned på andras musiksmak. Att se ned på andra är att upphöja sig själv. Wow tänk att veta vilken musik som är dålig och vilken som är bra. Det är inte illa att vara så allsmäktig. Skönt att slippa den makten :-)

   Radera
 5. Tack Rumänien! Lätt topp tre för mig hittills

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.