Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Om Spotify-spelningar vore tittarpoäng

Det börjar klia rejält av tanken på frågan om vem som kommer att ta hem segern i Melodifestivalens final nästa vecka! Eftersom vi ju kommer att få vänta på svaret ett tag till får vi nöja oss med att spekulera med hjälp av den info som nu finns tillgänglig.

Jag har har gjort ett litet försök i den riktningen genom att kika närmare på hur mycket bidragen spelas på streamingtjänsten Spotify - och sedan omvandlat antalet spelningar till tittarpoäng enligt samma system som används i finalen!

Jämförelsen bygger på en rad antaganden som förmodligen inte håller för en närmare granskning - som att Spotify-lyssnarna motsvarar samma tvärsnitt som röstar i finalen och att man röstar som man lyssnar. Trots det kanske det ändå ger någon indikation på vart det lutar - och om inte annat är det en oemotståndlig lek med siffror för oss som är lagda åt det hållet! Så här ser det ut:

Till att börjar med indikerar lyssningarna att Samir & Viktor, Panetoz, SaRaha och Boris René kniper de sista finalplatserna i Andra Chansen på lördag, så jag utgår ifrån att de finns med i finalen i beräkningen nedan.

Frans är ett fullständigt ånglok på Spotify. Han har mer än dubbelt så många spelningar som Molly Sandén som är näst mest spelad. Omvandlar vi siffrorna till tittarpoäng så ger det Frans ett försprång på 65 poäng ner till Molly - ett försprång som vore riktigt svårintagligt. Det skulle kräva att de internationella jurygrupperna enades omkring en av konkurrenterna, helst Molly Sandén, Samir & Viktor eller Robin Bengtsson, samtidigt som de ger Frans småsmulor! Som jämförelse gav jurygrupperna Måns ett försprång på 48 poäng ner till tvåan förra året - och då var det den tydligaste favoriten de haft...

Vad tror du om den här bilden? Vinner Frans Melodifestivalen 2016? Här är hela fördelningen av tittarpoäng utifrån antalet spelningar på Spotify just nu:Lyssningar
Procent
Tittarpoäng

Frans – If I Were Sorry

546’787
23,2%
110

Molly Sandén – Youniverse

224’480
9,5%
45

Samir & Viktor – Bada nakna

212’172
9,0%
43

Robin Bengtsson – Constellation Prize

206’694
8,8%
41

Oscar Zia – Human

186’424
7,9%
37

Panetoz – Håll om mig hårt

174’427
7,4%
35

SaRaha – Kizunguzungu

166’281
7,0%
33

Lisa Ajax – My Heart Wants Me Dead

162’028
6,9%
32

Wiktoria – Save Me

145’651
6,2%
29

Ace Wilder – Don’t Worry

131’828
5,6%
26

Boris René – Put Your Love on Me

105’058
4,5%
21

David Lindgren – We are Your Tomorrow

98’092
4,2%
20
Listan bygger på antalet lyssningar på Spotify per 2016-03-01 09:00
Om Spotify-spelningar vore tittarpoäng Reviewed by Pierre on 12:02:00 Rating: 5

6 kommentarer:

 1. Naturligtvis är det en skåning som vinner. Det gör det ju varje år numera. Ett år utan skåningar i Melodifestivalen hade varit nyttigt för tävlingen.

  SvaraRadera
 2. Inget ont om Frans men luktar ingen topplacering i ESC 2016....

  SvaraRadera
 3. Inget ont om Frans men luktar ingen topplacering i ESC 2016....

  SvaraRadera
 4. Det vore ett stort misstag att skicka Frans till ESC, om det är topplaceringar vi är ute efter alltså. Dessutom misstänker jag att antalet spelningar av hans låt inte riktig speglar vad den vanlige melfesttittaren (vem nu det är) eller potentiella röstaren tycker. Minns förra året när Samir&Victor hade så otroligt mycket fler streams än någon av de andra, det avspeglades inte i finalresultatet. Gratisröstarna, alltså appröstarna lär ta ut varandra i finalen och det kommer att bli de som är beredda att betala för samtal/sms som avgör.
  Noterar också att oddsmakarna verkar underskatta Robin Bengtsson. Det kan bli dyrt för dem i slutänden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror dock att det är betal-röstarna som röstar på Frans om jag ska vara ärlig. Så det kan vara till hans fördel. Samir och Viktor däremot har nog mest app-röster. Jag kommer rösta på Frans i finalen. Jag struntar dessutom i hur det går i ESC-tycker bara det är kul att skicka något som inte är överproducerat och opersonligt till ESC nu när vi inte behöver kvala (och ja, jag tycker Robin Stjernberg är den bösta vi skickat de senaste åren av samma anledning)Sedan får ju alla såklart tycka vad de vill!!

   Radera
 5. Heja david lindgren han är värdig vinnare av Melodifestivalen 2016
  Han bäst bra låt
  Och han dansar så bra perfekt
  Självklart att vi i Sverige kommer rösta på david lindgren jag också såklart
  Lycka till i finalen av Melodifestivalen 2016
  Och dina fans kommer rösta på dig i finalen det gör jag med
  Och framför allt du är duktig på att sjunga lyssna för fullt på Spotify
  Mvh
  Hanna flamingo eriksson

  Bästa fans

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.